Александър Симов: Изборите показаха, че социалистите, също както протестиращите, искат оставка на властта

България отблизо
”Резултатът от изборите за председател на БСП разрушава един основен мит, който придворните медии се опитваха да насадят в съзнанието на хората- че в БСП тече драматично разцепление“.
„От година и половина ни внушаваха, че партията е в постоянен скандал. Това, че десетки хиляди социалисти се явиха пред урните показа, че прекият избор е реформа, която всички искат.”

Това заяви  Александър Симов, говорител на ПГ на „БСП за България“, пред БНТ. Той припомни, че след въвеждането му, на три поредни заседания на Конгреса на социалистите, е бил правен опит тази реформа да бъде свалена и унищожена.

 

„За първи път всеки член на левицата имаше правото да избере кой да е лидерът на БСП и да каже мнението си“, подчерта народният представител. Той добави, че  резултатът показва, че в БСП няма никакви колебания и бури, а всичко това е било една пушилка на върха на чашата.

 

„Близо 80% от членовете на БСП излязоха, за да дадат своя глас. Партията демонстрира изключителна мобилизация. Във времена, в които виждаме как се появяват лидерски партии, които извращават идеята за демокрация, БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация.“, каза  Александър Симов. Народният представител допълни, че след тази радикална демократична реформа, левицата ще излезе много по-силна.

 

„До вчера имаше две тенденции в БСП – едната линия казваше, че БСП трябва да търси начин да се договаря, другата линия бе – никакво съглашателство с ГЕРБ, никакво съучастие във властта с мутрите, с тази престъпна шайка, която е обхванала държавата като раков тумор. Социалистите подкрепиха категорично втората тенденция вчера.“, подчерта Симов.

 

„Протестът вече победи. Решителната  крачка е Бойко Борисов и Иван Гешев да подадат оставки, за да дадат шанс за разговор за промяната. Над 2 месеца хората са всяка вечер на улицата срещу тях. БСП присъства на тези протести, но не се опитва да ги яхне, защото тази кауза не е партийна, а национална“, завърши Александър Симов.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *