Красимир Велчев подскочи: Радев да каже кои са мутрите в парламента, а не да прибира цялата власт в ръцете си!

България отблизо

Президентът Румен Радев, който даде тон за протестите иска цялата власт в свои ръце. Това обяви в ефира на БНТ зам.-шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев.

„Човекът с вдигнатата ръка и свит юмрук иска оставка на правителството, оставка на парламента, оставка на главния прокурор. Иска цялата власт в свои ръце. След тези оставки той може да обяви извънредно положение и изборите да се отложат за пролетта, а защо не и да се проведат заедно с президентските с мотива, че ще излязат по-евтино. Така ще превърне България в президентска република“, предупреди Велчев. Той бе категоричен, че властта не е самоцел за управляващите, а те искат да осигурят спокойствие за държавата. „Кой ще понесе отговорност ако се счупи държавата“, попита депутатът и припомни, че колкото пъти червените, които се гласят да вземат отново властта са правили това, толкова пъти Брюксел е спирал еврофондовете на България. Той бе категоричен, че само част от хората искат оставка на правителството. Това проличало и от срещи в страната, на които хората били категорични, че това не бива да се случва. „Каква е гаранцията, че при оставка тези пък хора няма да излязат по улиците“, попита Велчев.

Той обвини Радев за войната между институциите, заради която нямало как същите тези институции да бъдат силни. И визирайки корупцията зададе въпроса къде е бил бившият шеф на ВВС и настоящ държавен глава, когато преди години са били разпродадени 35 летища и 40 морски бази за по 35 стотинки за квадратен метър. „защо не са реагирали на разграбването на армията? 150 самолета Ан-2 са разпродадени за по 2000 лв. Яхти за продавани за 5000 лв. Рзполагам с документи“, възмути се членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Той засегна и темата за щедрото финансиране на протестите, след като ден по-рано шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че мафията стои зад това. „През последните два месеца, не чух никой от президентството да изкаже становище или отношение за Васил Божков и Цветан Василев, говорят за мафията, но не споменават имена. Така не се гради политика, да посочи кой е мафията, кои са мафиотите в парламента“, заяви Велчев и добави, че всички са наясно кои олигарси стоят зад това финансиране. Той обърна внимание и на факта, че атаките са станали изключително злобни, след като от знакови фигури е била потърсена наказателна отговорност и знакови семейства са били прибрани зад решетките. А самият хазартен бос Васил Божков избягал в чужбина, след като явно осъзнал, че ще е следващият.

Редакцията на сайта ИСТИНАТА категорично се разграничава от думите на Красимир Велчев. Нека му припомним за десетките афери и гейтове, които избухнаха в ГЕРБ с главни герои хора от високите етажи на властта. И точно тези крадци и афераджии президентът нарече с обобщаващото название „мутри“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *