Александър Симов разби Биков: В ГЕРБ един човек определя всичко, останалите са пионки, които Той сменя, когато му скимне!

България отблизо

„При вас един човек определя как да се прави политика, определя всичко, а останалите сте носни кърпички, които Той сменя, когато му скимне. Това не само, че не е демокрация, това преди всичко е унизително. Не бих стоял в такава партия“.

 

Такъв беше смисълът, който Александър Симов вложи в думите си, в ефира на Нова телевизия и предаването „Пресечна точка“, в разгорещен спор с депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му, „ГЕРБ отново си оставят вратичка да фалшифицират изборите. На последните избори, недействителни бюлетини бяха огромен брой, близо 8% . Не останах с усещането, че властта иска да реши този проблем“,  подчерта Симов.

„Властта дори не иска да стимулира гласуването“, добави той.

„Здравният протокол например бе измислен едва преди 5-6 дни. Той трябваше да е готов още в началото на годината и да е прокламиран от месеци и да се казва, че гласуването е безопасно колкото и това да си купим хляб. Имам чувството, че управляващите правят всичко възможно активността да е ниска“, каза Симов.

„От 30 години правим избори с бюлетини и твърдя, че няма партия, която да е спечелила вот с фалшификация“, отвърна Биков.

По думите му, е добре да се ограничат приказките, че тези избори са предрешени и фалшифицирани, защото така отказват хората да ходят до урните.

„Изборите не са предрешени все още. Аз не съм убеден обаче, че властта иска да проведе честни избори. Защо трябваше да оставяме хартиените бюлетини. Машината е много по-качествен разговор, който ще свали всички съмнения“, каза Симов.

„Срутището ГЕРБ трябва да бъде отречено от политическия процес“, категоричен бе Симов, който добави, че БСП няма опция да се коалира с ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *