Американски адмирал умишлено лъже за руските „Калибри“ в Арктика!

Свят

Висш американски военен умишлено и публично дезинформира ръководството си за това с какви оръжия ще бъде оборудван най-новият руски ледоразбивач.

Поне такъв извод може да се направи от изявлението на командващия ВМС на САЩ в Европа и Африка адмирал Фогго, който се опитва да плаши обществото с руските ракети „Калибър“.

„Русия агресивно подхожда към Арктика. Наскоро те представиха новия ледоразбивач „Иван Папанин“, който може да носи крилати ракети „Калибър“. Вече съм задавал този въпрос няколко пъти и отново ще попитам: кой поставя ракетите на ледоразбивачите? „Някои страни поставят отбранително оръжие на ледоразбивачите си, но Калибър не е отбранително оръжие, заявява адмиралът.“

Нека да поясним, че това е абсолютно невероятно твърдение – невероятно, защото изобщо  не отговаря на реалността. Нашите отечествени патриоти напразно потъркват ръцете си, радвайки се на това, че американският адмирал се плаши от нашите ракети. Фогго или отлично знае, че лъже, или напразно получава заплатата си.

Нуждаят ли се изобщо руските ледоразбивачи от ракети „Калибър“?

Отговорът на такъв въпрос се съдържа в тактико-техническата задача за ледоразбивачите, в която задача няма „Калибър“. Ако са били необходими Калибрите, тогава размерът и вътрешните обеми на ледоразбивачът биха били направени така, че да могат тези Калибри да бъдат поставени там, както са поставени на други кораби – във вертикални пускови установки.

А сега Калибрите просто не могат да бъдат поставени на нито един ледоразбивач. Следователно американският адмирал греши или умишлено лъже, че на руските ледоразбивачи са поставени ракети Калибър.

А може и наистина да се е уплашил. На страха очите са големи./По материали от Взгляд.ру/

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *