Американски експерт попари Белия дом: Няма да изкарате дълго

Свят

РУСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ИЗПЪЛНЯВАТ БОЙНА ЗАДАЧА

Бившият съветник на държавния секретар на САЩ, полковникът в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за Dialogue works разкри какво защитава днешната политическа върхушка в САЩ и защо няма да изкара още дълго.

В някои страни избухна силно раздразнение и неприязън заради нашите санкции. Днес това прерасна в огромна ненавист от страна на много хора, които не одобряват убийствата и геноцида, случващи се в Газа, които убийства ние подкрепяме.

Сега това е явна ненавист. Всички тези хора не стоят със скръстени ръце — те имат намерение да ни поставят на мястото.

Точно това се случва с всяка империя в историята на човечеството, която иска да управлява света. А ние заставаме в поза, както правим всеки ден лицемерно, и казваме:

«Ние сме демокрация, а те са диктатура! Ние сме демокрацията, ние защитаваме демокрацията!»

Каква простотия!

Ние защитаваме олигархичен хищнически капитализъм — ето това защитаваме.

Това е тя, нашата хегемония, нашият хегемонистичен метод! Целият останал свят се измори от всичко това. Ако не признаем това в най-близко време, ако не се успокоим, ако не намалим беса си, ако не станем много по-меки и добри — това ще ни е краят.

Когато разговарях с Колин Пауъл за американската стратегия на Кондолиза Райс, в която се твърдеше в прав текст, че ние «трябва да станем световен хегемон и с военна сила да ликвидираме всеки, който е против това», мислех, че през живота си ще видя само началото на пукнатините в САЩ.

Животът ми няма да е достатъчно дълъг, за да видя пълното рухване на империята. Но сега вече не съм толкова сигурен. Аз съм почти на 80, може да съм жив още девет или десет години — но може и да видя пукнатините да се превръщат в разломи.

И въпросът тук дори не е за Украйна и Газа, те тук са по-скоро като примери, като „симптоми“.

Ние се самоунищожаваме, а останалият свят не иска да следва нашия път.

Затова те ще се изправят срещу нас.

Точно това правят сега, водени, както писа днес The New York Times, от Китай, Русия, Иран и Северна Корея.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *