Американско издание към Конгреса: Путин НЕ Е ВИНОВЕН за конфликта САЩ – Русия? ВИНОВНА е…! Вижте ТУК!

Свят

В своя редакционна статия, щатското издание “The Amerikan Conservative“, призовава яростните конгресмени и сенатори от Капитолия да прекратят своята параноична русофобия, защото тя е пречка за самото съществуване на установената международна система за сигурност. И може да доведе до катастрофални последици за САЩ.

Според авторите, за днешния конфликт между САЩ и Русия, не е виновен Путин. Защото неговите действия почти винаги са в отговор на едностранните и недружелюбни решения на Съединените щати.

Когато се разпадна СССР, започва своята аргументация изданието, ние включихме в нашия военен блок НАТО, всички бивши членове на Варшавския договор. Заедно с трите бивши републики на СССР, Литва, Латвия и Естония. И това го направихме с ясната цел да притиснем Русия в ъгъла. Колко „дружелюбно“ може да бъде това наше решение?

В отговор, Владимир Путин укрепи руската военна групировка в Балтика.

Джордж Буш едностранно излезе от договора за противоракетна отбрана. Путин отговори със създаването на неуловимите хиперзвукови ракети и крилати ракети с ядрен двигател, които нямат аналог в световното военно дело.

САЩ организираха държавен преврат в Украйна, до самите граници на Русия.

В отговор на тези наши действия, и за да не загуби единствената руска черноморска военна база в Севастопол, Путин анексира Кримския полуостров.

Когато ние изпратихме оръжие на сирийската опозиция, с цел да свалим президента Башар Асад и да установим контрол над страната, Владимир Путин отвърна реципрочно. Щом видя, че може да загуби единствената си военно-морска база в Средиземноморието, Путин се притече на помощ на Асад. И за броени месеци разгроми и въоръжената сирийска опозиция, и джихадистите от Ислямска държава.

Ние трябва да проумеем най-накрая, че епохата на Борис Елцин свърши. И че Русия отново действа като велика държава. Те смятат, че ние през 90-те години на миналия век ударихме тяхната протегната към нас приятелска ръка и тръгнахме срещу държавата им като ги обградихме отвсякъде с наши военни бази.

Какво, не е ли прав Путин? – задава въпрос американското издание. Какво се случи с нас? Защо се конфронтираме с Русия и вървим против коренните интереси на Америка?

Замислете си, продължава “The Amerikan Conservative“, кой от нашите американски съюзници демонстрира по-голяма толерантност, отколкото путинска Русия? Европейският съюз ли? Или филипинският президент Родриго Дутерте? Или президентът Ердоган в Турция? Или египетският президент генерал Абдел ас Сиси?

Време е да разберем, че Русия вече не е тази стратегическа и глобална заплаха за нас, каквато на времето бе Съветския съюз. И че ние, американците имаме много повече общи и важни интереси с Русия, отколкото всяка друга страна по света.

Но вместо да се осъзнаят тези нови реалности, от нашия елит ние чуваме само непрекъснати жалби, че санкциите против Путин за „оскверняване на нашата демокрация“ били недостатъчно твърди, завършва своя обзор американското издание.

Дали някой от Капитолия, било то конгресмен или сенатор, ще чуе и осмисли този реален анализ на “The Amerikan Conservative“? И дали, ако изобщо някой  си направи труда да прочете тази статия, ще се реши да тръгне срещу яростния хор на многобройните русофоби в американския Конгрес и Сенат?

Това е повече от съмнително. Президентите и сенаторите се сменят. Но щатската русофобия не се е променила от поне 150 години насам. Защото тя произтича от неистовото желание на САЩ първо да овладеят безбройните природни богатства на Руската федерация.

И второ, което е още по-важно, да установят световно господство, след като унищожат единственият им геополитически съперник – Русия.

Но да завладееш велика и могъща Русия не е толкова лесно. Доказват го историите с походите на Наполеон и Хитлер. Доказва го и днешното безсилно джафкане на Щатите срещу славянския Колос, който върви спокойно и уверено по своя път. Към победата. И към бъдещето.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Американско издание към Конгреса: Путин НЕ Е ВИНОВЕН за конфликта САЩ – Русия? ВИНОВНА е…! Вижте ТУК!

  1. Много точен както винаги е Иво Македонски! Истинско удоволствие е да го чета!

  2. Няма да спирам да казвам, че сегашните политиците са с болни мозъци (половината–а на другата половина са промити –с пари!). Америка е нищо (съществува само 200 години), затова да решават своите проблеми и да не мислят за другите континенти! Европа и Азия са едно цяло и затова е редно да сме заедно и единни за всичко! Не ни трябва НАТО и ЕС!!! Трябва ни мирно сътрудничество и взаимопомощ, както съветва (и прави) Путин!!!

  3. Русия е била и ще бъде велика сила. Горко на този, който подценява решимостта, единството и силата на руския медведь.

  4. ivo makedonski e velik blgarin kato ivo hristov, velizar encev i dr malko na broi
    komentira,informira i razoblicava, zabravih i kevork, aG-N VL PUTIN E STRAJA NA MIRA I TAINO GO OBOJAVAT MNOGO ZAPADNI POLITICI KOITO NE SMEQT DA GO PRIZNAQT PUBLICNO CE ,STE IM STRUVA SKPO..izvinete ,ce pisa latino no ima tehniceski problem bednosta mi preci da go popravq….amin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *