Американско издание разкри таен замисъл на САЩ и Полша за войната в Украйна!

Свят

Твърденията на американските генерали за скорошна победа за Украйна в конфликта с Русия, могат да се свържат с оправдаването на огромните инвестиции, направени от Вашингтон след 24 февруари.

 

Въпреки това, противно на картината, рисувана от западните анализатори, руските сили методично напредват, пише американското издание The American Conservative.

„Украинските сили изглеждат съкрушени и изтощени. Доставките, които достигат до украинските войски, сражаващи се в Източна Украйна, са само малка част от това, от което те се нуждаят. В повечето случаи резервните части и новите оръжия се унищожават много преди да стигнат до фронта“, пишат журналистите.

САЩ отказват друг вид военна помощ за Украйна, като успоредно с това се опитват да запазят положителното впечатление за политиката на Байдън по отношение на конфликта. И в тази ситуация Полша се намесва с изявление на президента Дуда, който иска да заличи полско-украинската граница.

Изданието съобщава, че след окончателния отказ на Вашингтон да наложи зона, забранена за полети, над Украйна, САЩ са инструктирали Полша да разработи таен план за намеса в украинския конфликт, чиято крайна цел ще бъде превземането на западната част на Украйна.

Въпреки това, предвид необходимостта да се обмисли задействането на петия член от Устава на НАТО при сблъсък между полската и руската армия на украинска територия, администрацията на Байдън оставя на Полша решението за възможността да участва пряко в конфликта.

„Полша може да се окаже ключът към разширяването на конфликта на НАТО с Русия в Източна Европа“, се казва в статията на The American Conservative.

Журналистите подчертават, че в същото време повечето страни от алианса са против бъдеща война с Русия, която със сигурност би довела до открит военен конфликт с военните сили на НАТО.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.