Става страшно: Ето какво направи Кадиров с чеченски спецотряди на фронта

Свят

Военнослужещи от специалното подразделение ОМОН „Ахмат-1“ и други чеченски спецчасти са изпратени в зоната на военните действия в Украйна, за да помогнат на ЧВК „Вагнер“ в пълното превземане на Бахмут и Авдеевка. Това съобщи ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, цитиран от световните издания.

„Личният състав на ОМОН“ Ахмат-1 “ от Руската гвардия в Чеченската република се отправи да помогне на своите бойни другари на фронта. В състава на подразделенията има войници с богат опит в бойните действия“, разказва той в своя канал в Telegram.

Според Кадиров много от тези бойци вече са участвали във военните действия, включително освобождаването на стратегически обекти и населени места в Донбас.

Кадиров уверява, че разполагат с всичко необходимо за изпълнение на задачи в зоната на войната – както пълна бойна екипировка, така и модерна техника и въоръжение.

„Стоенето отстрани, когато противникът безцеремонно посяга на най-святото, е неприемливо за чеченските сили за сигурност. Всеки от присъстващите на тези кадри напълно споделя това мнение и е готов да положи всички усилия, за да спре действията на недоброжелателите. Аз мога да ви уверя, че те са напълно способни на това“, добавя Кадиров.

В Черно море броят на руските ракетоносители е увеличен с три. Това съобщиха от пресцентъра на командването на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна, информира „УНИАН“.

Както се отбелязва, в Черно море на бойно дежурство са седем руски кораба, три от които са носители на крилати ракети „Калибър“. Общият залп е до 24 ракети.

В Азовско море – един кораб, в Средиземно море – до четири кораба, от които един носител на крилати ракети „Калибър“, общ залп – до 16 ракети.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *