Анализаторка изпищя: Радев ни води към руски модел! Изпълнява задачи на Кремъл!

България отблизо

Служебният кабинет продължава с рокадите. Колко важни са ходовете му и как ще променят политическата обстановката? 

„Смяна на кадри има смисъл, ако се провежда реформа в една администрация, всичко останало е политическа чистка. Зад тези смени не седеше никакъв реален аргумент. Подобни промени ще доведат до турбуленции“, заяви пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Цветанка Андреева.

И определи действията на служебния кабинет като „лични стратегии и реваншизъм за бъдещи политически планове“.

„Негативен сценарий, институционална немощ. Народно събрание, което не успя да произведе мнозинство, абдикира и предаде властта в ръцете на президента, който това и чакаше. Създаване на нов тип коалиция – съставът на този кабинет, който се стреми да се наложи и за в бъдеще – прокрадват се тези тези. При условие, че и този парламент абдикира от функциите си, би могъл да продължи този служебен кабинет“, посочи още Андреева.

Политическият анализатор коментира и идеята на някои от политическите формации за създаването на президентска република.

„Има 2 типа президентска република – онази западната, познатата, но има и една друга –  20 години вече в Русия. Именно тя концентрира цялата власт в ръцете на една централна фигура в държавата. Негова запазена марка е да се бори с политическите си противници чрез силата на властта. Неговите опозиции са в затворите. Нека уточняват политиците какъв тип президентска република“, обясни Андреева.

Тя очерта политическата картина на 46-ия парламент.

„Виждаме как, ако битката беше между ИТН и ГЕРБ, вече битката се води между служебното правителство и ГЕРБ. Радев успя да поведе битката, не просто за президентските избори, а за парламентарната власт в държавата. Моделът Радев ни кара да преглътнем коалиционен партньор БСП. Радев се обвърза с хора от бившия комунистически режим“.

Относно евентуалната коалиция между патриотичните партии, Андреева беше категорична, че те са занижили критериите си и „базата, на която ще стъпят, може да им изиграе лоша шега“.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Анализаторка изпищя: Радев ни води към руски модел! Изпълнява задачи на Кремъл!

  1. Платена!!!
    В цял свят, както казваме и е истина , когато дойде ново правителство слага на възловите позиции собствени кадри, питате швейцарците! Аз съм осиновен от швейцарско семейство , защо малко четете?

    1. Искам да кажа и да се усмихна на напъващите се анализатори, че платен анализатор е дявол с роба на свещенник! В България , ако имаше анализатори, тя нямаше да е на дъното !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *