Ангел Кунчев: Много е просто – като затворим всички по домовете им и няма да има зараза!

България отблизо
Много е просто – затваряш всички по домовете им и няма зараза. Всичко опира до това дали обществото ще приеме такава мярка.
При тази ситуация със сигурност ще има удължаване на извънредната епидемична обстановка”, категоричен бе доц. д-р Ангел Кунчев в свое изказване по БНТ.

През последните седмици има ръст на новите случаи във всички държави на Балканите. Ние сме някъде на пето място по тези показатели. Гърция се справя най-добре, но и там мерките бяха жестоки. За да отидеш да си купиш хляб, трябваше да пращаш СМС. Може и да сме залитали понякога в мерките, но нима беше лъжа, че в САЩ, Великобритания, Италия и Испания копаеха масови гробове? Когато всичко е отминало, е много лесно да се критикува. Ако сега имаше 5000 болни, както е в Швеция, каквото щяхте да говорите и питате вие журналистите?

 

Болниците вече са подготвени за справяне със ситуацията и това беше нашата цел. Мерките не са разпуснати чак толкова. Маските и преди си бяха задължителни. Най-важното е хората да бъдат отговорни. След като не са отговорни, ние ставаме по-строги. Виждате, че има глоби от политически партии до премиера. Ако нещата отиват към рязък скок на заболеваемостта в отделни райони, мерките, които прилагахме, са на масата.

Tagged

1 thought on “Ангел Кунчев: Много е просто – като затворим всички по домовете им и няма да има зараза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *