Анна Заркова: Румен Радев доказа, че се бори с корупцията и обединява хората!

България отблизо

В Инициативния комитет на Румен Радев има прекрасни хора. Някои от тях не са членували в никаква партия, но имат активна гражданска позиция. Те са различни, а Румен Радев уважава всички.

Това заяви в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз журналистът Анна Заркова, която е част от инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат.

„България се намира в политическа криза. Тя се появи в следствие на това, че хората се разбунтуваха от управлението на ГЕРБ. То захрани корупцията, докато обещаваше на Брюксел, че ще я сломи. Трябва ни президент, който е доказал, че ще се бори с корупцията“, подчерта Заркова.

„В България има криза на партийните системи. На България ѝ е нужен президент, който е самостоятелна фигура и институция, той не трябва да е част от враждуващите партии. Ние се намираме в много сложна геополитическа ситуация – ЕС, САЩ, Русия, Китай се намират в противодействие помежду си, следователно имаме нужда от президент, който има куража да застане зад интересите на България в тази обстановка. Много дълго държавниците на България казваха на другите държавници това, което те искат да чуят. Радев доказа, че може да каже и на най-силните това, което е в интерес на България. България има нужда от президент, който взема решенията тук вътре в България самостоятелно, а не в някоя партийна централа и който има смелостта и авторитета да защити интересите на България и навън“, обясни журналистът.

„Уважавам президента Радев затова, че той показа, че може да бъде самостоятелен президент, като едновременно с това е лоялен към социалистите, които първи го подкрепиха“, смята Заркова.

„Държавният глава трябва да е обединител. Но обединението в името на неправдите се нарича подчинение. Обединението в защита на хората, които искат повече справедливост в държавата се нарича смелост. Опонентите му го наричат разединител, но той показва нагледно как може различни хора да се обединяват. Той показва нагледно как се прави обединение. Хората по площадите, които го посрещат, са заедно, защото не вярват на проповедниците на хаоса, а знаят, че ако сега не се уплашат по средата на пътя и не се върнат, всички кризи могат да се преодолеят“, каза още членът на инициативния комитет на Румен Радев.

На финала тя призова да се замислим дали искаме да ни управляват, както през последните 12 години.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *