Антоанета Христова: Радев е по-конфликтен от Борисов и не може да разправя, че правителството не е легитимно!

България отблизо

Демокрацията е форма на управление, залагаща на психологията. Всеки човек има правото да протестира и да излее вербално натрупаната енергия.

Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ и така оспори тезата за нелегитимност на правителството. „Тезата за нелегитимност на това правителство е абсурдна! Кой го определя това? Демокрацията“, каза тя в отговор на нападките от страна на президента Румен Радев, който най-често използва подобни нападки срещу управляващото мнозинство в Парламента.

Междуинституционалната война между президента и премиера е война между двама безспорни лидери, но всеки по свой собствен начин, различен от този на опонента.

„Когато двама души се карат, искрите винаги отнемат от енергията. Дали Радев и Борисов са лидери? Лидери са и двамата, но са от различен тип. Определено всички сме придобили впечатление, че министър-председателят не търси конфликт. Той гледа да реши нещата по мирния начин.

Ако проследим конфликта от началото, ще видим, че Румен Радев е по-конфликтният от двамата. В момента всякакъв диалог и комуникация между тях е невъзможна“, каза още професорът.

Антоанета Христова смята, че ситуацията при протестите е достигнала такъв етап, че те отиват към закриване.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *