Арестуваха Георги Боеца за хулиганство, Манол Глишев призовава за нов протест

България отблизо
Граждани излязоха на протест пред централата на ЦИК в София, за да поискат отмяна на решението, с което се премахна вота с машини на предстоящите местни избори. Протестът под наслов #ДАНСwithme23 бе организиран от социалните медии късно снощи, веднага след изявлението на Централната избирателна комисия, че няма да има машинно гласуване на местния вот.

Манол Глишев съобщи във Фейкбук, че полицията е задържала лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и го е отвела в столичното Първо РПУ. Той призова граждани да се съберат в негова защита пред районното: „Вдигнете шум за един от последните мохикани на свободата у нас“

 

По-голямата част от гражданите останаха на жълтите павета, където очакваха обявеното за 14:30 заседание на ЦИК. След като ЦИК обяви, че няма да промени решението си, последваха освирквания.

 

Три часа след обявеното начало на демонстрацията все още имаше хора на площада, а движението за коли в триъгълника на властта остава спряно. Сред протестиращите граждани се появиха и лидерите на ПП и ДБ Кирил Петков и Христо Иванов. Протест в защита на машинното гласуване, макар и малоброен, се провежда и пред Община Варна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *