Арман Бабикян: Борисов панически се страхува от честни избори. Самата дума „честни“ го плаши!

България отблизо
Бойко Борисов не подава оставка, защото го е страх и има сделки за довършване. Той изпитва страх, че няма той да следи как ще бъдат произведени изборите. Да бъдат произведени честни избори е работа на служебния кабинет. Точно тази дума „честни“ е ужасът на Борисов.

Това каза пред бТВ пиар експертът Арман Бабикян, който е един от „Отровното трио“.

 

Корупцията няма цвят, тя е пропила костите на държавата ни. Това прави държавата ни най-бедна, най-болна. Изхвърли 2 милиона души навън. Никой не е наивен, за да мисли, че това се е случило защото е завалял дъжд, син или червен.

Няма нужда да се търси събиране с други, защото то е налично и това е ужасът на управляващите. Всички виждат един и същ проблем. Да, може да има някакви различни детайли в решението, но проблемът ще започне да се решава с незабавни оставки на Бойко Борисов и Иван Гешев. Единственото почтено нещо, което би могъл да направи един, очевидно непочтен политик, е да си подаде оставката.

 

30 години се борим с „мъртвите души“ в избирателните списъци. Това е абсурд – никой да не може да преброи колко души имат право на глас в тази държава. Не може всеки път  200 000, 300 000 гласа, да са невалидни.

 

Имаме недоверие към структурата, която управлява проф. Михаил Константинов.

Сега има преброяване, как не се сетиха да сложат една графа „активна регистрация“ и да се реши проблема с мъртвите души, но никой не иска да направи дори нещо толкова лесно и просто.

 

Всеки има право да гласува за когото поиска. Изборите трябва да са честни.

От три дни полицията не присъства на кръстовищата и при палатковите лагери. Когато оставиха гражданите да се саморазправят изведнъж се появи голямо недоволство. Хора, тръгнали от мутренски групировки, не могат да измислят нещо друго. Полицията над 30 дни отклоняваше движението по алтернативен маршрути.

 

Обратното на това което вчера каза г-н  Томислав Дончев вчера е зависимият гражданин, който не си слага ръцете в джобовете, защото те са пълни с пари, раздадени от олигархични кръгове.

 

Няма нужда на някого да се плаща, за да иска да бъде свободен и да иска да има законност в една страна. Когато в една страна предварително е ясно кой ще спечели търговете ние ще ставаме още по бедни и още по-обезправени. Ако не слушате е ви пратят данъчни или ще ви изпратят  прокуратура. Има си държавни бухалки, на които не се плаща.

 

Относно споменаването на името на Маджо по време на протестите Бабикян сподели, че този човек преди дни е бил и при тях, но не му се е получило. По думите му това вероятно е опит за провокация и такива се очакват във всеки един момент.

 

Царят някога казваше „проблемът им е в чипа“. На тези хора чипът им е такъв.

 

Ако съм искал да стана политик съм можел да стана депутат много отдавна. Аз работя професионално с хората, които се занимават с политика и познавам началото и края на това. Важното е дали можем да мръднем държавата върху цивилизованите релси обратно, а не да лети влакът към пропастта на мутризацията и мафията, заключи Арман Бабикян.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *