Бареков изригна: Пладнешки грабеж! Вижте колко пари са откраднали хората на Борисов само от еврофондовете!

България отблизо

Равносметката след 11 години членство на България в ЕС е буквално трагична и с почти нулева полза за народа.

Това написа евродепутатът Николай Бареков в профила си във Фейсбук.

„11 години в ЕС, 11 години бедност за хората и рай за управляващите.  30 милиарда евро  „усвоени“ от фондовете, а от тях 27 милиарда безнаказано  откраднати от управляващите. От парите, които ЕС е отпуснал за България само  3 милиарда са действително изразходени по предназначение и то какво предназначение? Една част в малка, цялата в дупки магистралка и няколко все още недовършени  водни проекта и мистериозни  язовири, а една четвърт  пък са отишли за метростанции. И толкова!

Имаме и завод за боклук, но не работи. Цъфнаха  градинки и площадки по големите градовете, направени набързо и  до няколко години просто ще се сринат, защото няма пари за поддръжка, а плочките са трето качество и вече се чупят. Асфалтът и той се рони. По три пъти се преасфалтираха улици, а поръчките се даваха на „наши хора“, които вложиха повече пори в джоба си, а по-малко в ремонтите.

След като кметовете на ГЕРБ и Цветан Цветанов избягат в чужбина или влязат в затвора, всичко ще е рухнало, категоричен е Бареков и припомни, че дори новите автобуси в градовете са купени втора ръка от бракуваните в  богатите европейски държави като Германия, Холандия, Швейцария. А за сделките са взети комисионни.

Изгубихме и  2 милиона българи, които  избягаха в чужбина, за да се спасят от мизерията. Образовани хора се превръщат в  евтина работна ръка и движат икономиката на Европа, но не и нашата.

Десетки български градове се обезлюдиха и заприличаха на села от градски тип.  Видин, Монтана, Враца, Сливен, Ловеч,  Ямбол,  Разград, Хасково, Добрич, Шумен,  Силистра и други окръжни градове са буквално празни.  Всеки бяга в София, или в чужбина.  България се превърна в  интелектуален и кръвен донор на ЕС. Страната ни е  изсмукана отвсякъде и не печели от  членството си в ЕС, а само губи. Губи, защото парите отиват в джобовете на управляващите и техните кумове, баджанаци, спонсори и цялото изродено и алчно обкръжение на властта.

Кой е виновен? Не са само политиците от партията, която е на власт?  Те работят рамо до рамо с безскрупулните евробюрократи, но това наивният и прост  масов избирател не го знае.

Умните и отчаяните бягат, за да оставят простите да избират  наглите управници  да ги доограбват, окичени във вечна власт.

България умира, категоричен е Бареков, а нейни гробокопачи са алчните управници и кохортата им.

Оставяме думите му без коментар…

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

4 thoughts on “Бареков изригна: Пладнешки грабеж! Вижте колко пари са откраднали хората на Борисов само от еврофондовете!

  1. Бареков е абсолютно прав.Същите неша и аз съм ги писал в течение на последните две години,без да имам точните цифри,а само по общи впечатления.ЕС е патерицата на управлението.Махне ли се тя,ще изберем нови честни и кадърни.Тези се провалиха.

  2. Barekov kaza samata istina.V balgariq ostanaxa samo maiki ,bahti i starci,hte doide vreme dase varnem ot 4yjbina togava hte napravim silna Balgarska partiq.I hte hvanem vsi4ki tezi kradci i ybici na rodinata ni balgariq.

  3. ГРОБОКОПАЧИТЕ СА НЕ ОТ 11 ГОДИНИ, А ОТ 1945 КОДИНА. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ВАСИЛ КОЛАРОВ, ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ, ТОДОР ЖИВКОВ СА ПЪРВИТЕ ГРОБОКОПАЧИТЕ, А БКП, БСДП, БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, АТАКА СА ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА, КОИТО СТАВАТ ВСЕ ПО-НАГЛИ, КРЪВОЖАДНИ, И БЕЗКРУПОЛНИ. ТРЯБВАШЕ ДОСЕГА ДА ДА СИ ПОЛУЧИЛИ ЗАСЛУЖЕНОТО, А НЕ ДА ГЛЕДАМЕ И БЕЗДЕЙСТВАМЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *