Бащата на Сашко през сълзи разказа скрити тайни от живота на детето и майката, която не дойде

България отблизо

“Сашко няма международен паспорт. Надявам се да е в България“. Това сподели през сълзи пред „Телеграф“  баща му Александър Цветанов. 

Малко по-рано той обяви 100 хиляди лева награда за този, който открие момченцето му. Изрично уточни, че сумата не е за информация, а реално за откриване на 12-годишния Сашко.

 

„Още никой не е позвънил“, допълни Александър и продължи:

Времето тече и трябва нещо да се направи. Вече не издържам. Парите не са ми важни, важно ми е детето“.

Лондон 

Сашко не е бил извеждан към Англия и не е влизал в тази държава, сочат данните на МВР. След излизането на Острова от ЕС, всеки гражданин от държава членка, който отива там, трябва да притежава международен паспорт. На въпрос смята ли, че е възможно майката на детето да стои зад изчезването му, той категорично отрече.

Радостина Цветанова е напуснала България още през 2019 г. и не се е връщала у нас, нямала и желание да взима при себе си Сашко.

Версия 

Бащата не изключва момченцето да е било отвлечено. На въпрос има ли някой, който подозира или би имал мотив да скрие Сашко, той отговори, че не се сеща за такъв.

Малко по-рано пък сподели, че детето е добре с ориентацията, познава парка, в който се разхождат, имал си и любимо магазинче в мола. Нямало как да се загуби и да не може да се прибере вкъщи. „Значи може да отиде сам в парка и да се прибере, значи може да ми избяга и от парка, значи има някаква друга причина”, заяви Цветанов. Обясни още, че двата дни преди да изчезне, не е бил на училище, защото се разсейвал в часовете. Предпочел да работи у дома с частни учители.

Въпреки че МВР и доброволците свиха чувствително броя на хората, които издирват Сашко, стотици са на терен и не се отказват.

Във Фейсбук и Телеграм групите бяха публикувани снимки на места в района на профилакториума, на които са оставени вода и кроасани. „Който види, че ги няма, веднага да сигнализира“, написаха доброволците.

Днес действията по издирването на 12-годишния Сашко от Перник стартират в 08.30 ч. от мястото, където е позициониран Щаба, в района на Профилакториума, съобщиха от ОД на МВР.

Заради желанието на много доброволци да се включат в издирването, от полицията съобщават, че ще бъдат допускани само хора с подходяща екипировка, които да участват на своя отговорност предвид лошите атмосферни условия и работата в опасни участъци.

Действията по издирването на детето продължават.

Проверяват се нови труднодостъпни места. За достигането им се използват специализирана техника и машини, с които се правят просеки.

Продължава издирването и на нови свидетели и очевидци, които биха дали информация за изчезналото момче.

12-годишният Сашко е в неизвестност от 11 ноември.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *