Безумието ескалира: Петков изтегля нашия посланик от Русия и иска Москва да отзове Митрофанова от България!

България отблизо

България връща за консултации посланика ни от Москва. Това съобщи премиерът Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет във връзка с напрежението, възникнало през последните дни с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

„Оценявам реакцията на посланик Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия посланик от Русия за консултации. Всички дипломати знаят какво означава това. Би следвало Русия също да извика своя посланик у нас“, посочи министър-председателят.

България има ясна, откровена и силна позиция за войната в Украйна. Правим всичко възможно, за да подкрепим Украйна извън военна помощ, отбеляза той.

„Няма български гражданин, който да се радва чужд дипломат да обижда българското правителство. Цялото правителство осъжда това, независимо кой е този дипломат. Ние държим на нашите институции. Подобно поведение е абсолютно недопустимо“, добави Петков.

Той бе попитан и дали очаква вот на недоверие в парламента. „Сигурен съм, че различни опозиционни групи могат да се упражняват по темата, но не мисля, че поводът ще е точно този. Нашата коалиция стои здраво и посоката, в която вървим, е правилната.

Значи според Петков, правилната посока е да скъсаме дипломатически отношения с Русия. Защото точно това означава отзоваването на двамата посланици.

Питаме кой е дал на Петков право да се разпорежда със съдбата на нашата родина?! Та той идва от чужда държава, в която е израснал. И явно не иска и да знае нито за общата ни съдба с Русия, нито за днешната ни икономика, която без руските ресурси е обречена на колапс.

И нека кажем, че абсолютно недопустими са не дрязгите му с руското посолство, а поставянето на карта на българската икономика. Понеже без руския природен газ, нефт и бензин икономиката ни ще рухне.

Това ни идва на ума на нас обикновените хора, ако и да не сме учили в Харвард.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *