Без да иска Даниел Митов разкри: Брюксел е в паника, подготвя нещо драстично за страните-членки!

България отблизо

ЕС минава на абсолютно друга система за наблюдение върховенството на правото в държавите членки, която ще е постоянен мониторинг върху всички държави.

Това заяви пред btv бившият външен министър Даниел Митов.

„Никой не беше подготвен за пандемията – никой не очакваше това, което ни се случи“. каза още той. „Кризата не е свършила, но е овладяна на световно ниво. Подобни кризи не създават нищо ново, но дават ускорение на вече съществуващи тенденции. Ще има разместване на пластове в световен мащаб заради COVID-19, особено по отношение на съществуващи тенденции като засилване на недоверието между САЩ и Китай или между ЕС и Русия.“, разкри Митов.

В коментар на ИСТИНАТА ще се опитаме да разберем защо точно сега, в края на пандемията от коронавируса, ЕС се загрижи за държавите членки и реши да ги наблюдава всичките, и постоянно?!

Ами това е много просто. Ако досега Брюксел прикриваше истинските си користни намерения спрямо държавите и желанието си да ги разнебити и превърне в марионетки, то пандемията разкри напълно това зле прикривано лице на Запада.

Първо, в разгара на пандемията, ЕС не помогна на никого. Дори и на най-засегнатите държави. Брюкел просто избяга, покри се и забрави, че трябва да ръководи съюза.

Така стана очевидна пълната несъстоятелност на Брюксел, който уж трябваше да ръководи страните членки. И да ги води към по-добри бъднини.

Нещо повече. Германия и Франция бяха заети да мислят само за себе си. Те затвориха границите си и изобщо на ум не им идваше да помагат на някого.

И тогава хората започнаха все по-настоятелно да се питат: Как може да искаш да ръководиш народите на Европа, без да проявиш и най-малката грижа за тях дори пред лицето на такова страшно бедствено положание?!?

Второ, Брюксел и сега не иска да помага на нито една от страните членки, с изключение, разбира се, на същите тези Германия и Франция, които са сложили ръка върху икономиките и парите на европейските държави и ги използват за своя лична изгода.

Трето, по време на пандемията всички държави действаха самостоятелно, без да се оглеждат за нареждания от „центъра“. И се справиха много по-добре, от колкото през всичките тези години, когато под командата на Брюксел самоунищожаваха икономиките и населението си.

Така стана ясно, че европейските държави за нула време върнаха своята самостоятелност и отдавна загубения си суверенитет. И държавите започнаха да действат като държави, а не като сателити на Запада.

Разбира се, точно това паникьоса Брюксел. Държавите пред очите на бюрократите се превръщаха в самостоятелни национални субекти. Брюксел изпускаше все по-главоломно контрола, който беше установил над Европа. И…трябваше да направи нещо, за да си върне изгубените „ръководни“ позиции.

Затова бюрократите измислиха едно недоносче. Че трябвало вече да наблюдават и контролират не само отделни държави. Вече трябвало да контролират всички членове на съюза. Защо е необходимо това, кое налага такава драстична смяна на „мерките“, никой в Брюксел не знаеше и не можеше да обясни.

Само че духът от бутилката вече е изпуснат. Страните и преди не се подчиняваха особено много на Брюксел. А сега те ще се опитат да си върнат напълно суверенитета. Как ще завърши тази „сага“, никой не може да предскаже. Но от историята сме чували, че никой не може да владее дълго Европа. И колкото по-усъвършенствани са човешките взаимоотношения, толкова по-кратко трае натрапеното „управление“.

Така че, сбогом Брюксел! И ти не успя да разрушиш Европа, както много други твои предшественици.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *