Без малко да арестуват най-умния ни министър! Спасиха го гардове с голи гърди!

България отблизо
Протестиращи влязоха в министерство на правосъдието. Те искат среща с министър Данаил Кирилов. Охраната, обаче не допуска хората. Заформи се лек скандал. Униформените се видяха принудени да заключат всички входове. ”Дани Кирилов, ела да си говорим. Има едни файлове за обръщане”, призова протестиращ през мегафон под неговите прозорци.

В момента охранителите се увеличиха тройно. Един от униформените каза на протестиращите да излязат. На въпрос на какво основание гони хората, той не каза нищо. Дори не пожела да се легитимира. Охранителят се опита да вземе телефон на един от протестиращите, който снимаше в този момент обстановката. „Ние искаме като редови граждани са влезем и да се видим с министъра. Това е наше право. Искаме да връчим на г-н Кирилов оставката“, обясни Георги Георгиев на охранителя.

 

Инициативата за внезапни блокади е на гражданско сдружение БОЕЦ. За кратко бе блокиран булевард „Г. С. Раковски“, докато протестиращите се изтеглят в посока министерството. Част от хората в началото успяха да влязат в сградата, а друга остана навън. Те са непреклонни, че ще останат, докато не се видят с Кирилов, за да му връчат гражданска оставка. Входът на институцията се огласява от викове „Оставка“ и „Гешев е позор“.

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев обясни, че е блокиран централният вход в знак на несъгласие с факта, че гражданите нямат достъп до кабинетите на министрите. „Гражданите 40-ти ден искаме оставка на Борисов и Гешев. И понеже не ни чуват, сега ще блокираме всеки ден институциите“. Междувременно полицията се видя принудена да блокира входовете на сградата. „Гоненето и преследването на канални плъхове продължава. Тези, които са отвън не могат да влязат и обратно. Охраната заключи всички врати отвътре. Не ние блокирахме институцията“, обясни пиар експертът Весислава Танчева от БОЕЦ.

 

„Вратите пред министерството се оказаха здраво заключени. Тук има само мафия. А цял взвод я пази“, допълни Георгиев.  Срещу сградата полетяха яйца, което накара служителите да затворят прозорците, а охраната тотално да барикадира ведомството.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *