Беларус скочи срещу Запада! Русия огласи загубите на украинските войски!

Свят

Беларус заплашва да предприеме превантивни мерки за стратегическо възпиране, за да предотврати нападение на своя територия. Сред тях се обмисля и използването на военна сила.

 

Валерий Ревенко, началник на отдела за международно военно сътрудничество в Министерството на отбраната на Беларус, заяви това на брифинг, информира украинското издание „Обозревател“. Отделно той отбелязва заплахата от Литва.

„На територията на Литва и с пряката подкрепа на литовските власти и Запада е създадено и функционира така нареченото „Обединено преходно правителство“, което има за цел да свали сегашните власти в Република Беларус“, – заявява Ревенко.

Той подчертава, че Беларус ще защитава националните си интереси с всички налични средства, включително чрез използване на военна сила.

„Беларус си запазва правото да предприеме превантивни мерки за стратегическо възпиране, за да предотврати нападение или да неутрализира вътрешен въоръжен конфликт“, добавя представителят на беларуското министерство на отбраната.

През последния месец и половина украинските войски в Херсонското направление са загубили около 9800 войници, включително чуждестранни наемници.

Това е заявил заместник-ръководителят на областната администрация на Херсон Кирил Стремусов, съобщават световните издания.

„Само според докладите на Министерството на отбраната укринските сили са загубили около 320 танка, около 250 БМП, 542 бойни бронирани машини, 335 пикапи с картечници, 36 самолета и седем хеликоптера.

– Общо повече от 1590 единици оборудване, това е само в посока Херсон. И са загубени около 9 800 военни и наемници“, казва  Стремусов.

Той подчертава, че ситуацията в Херсонското направление се контролира изцяло от руските военни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *