Белият дом в ШОК: Ким Чен Ун постави САЩ в СТРАШНА ситуация! Вижте ФАКТИТЕ!

Свят

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е известен като праволинеен ръководител, който смело защитава интересите на своята родина.

Него не можаха да го стреснат нито заплахите на Тръмп, че адски огън ще се изсипе над Северна Корея и ще я унищожи, нито появата на ударна бойна група самолетоносачи на военно-морските сили на САЩ в близост до Корейския полуостров.

В отговор на това севернокорейският лидер обяви, че прекратява опитите с ядрено оръжие, защото ядрената програма на страната е завършена. И предложи на своите събратя от Южна Корея мир и обединение на двете корейски държави в една суверенна и независима държава с мощна икономика.

Президентът на Южна Корея нямаше как да не приеме такова предложение. Още повече, неговите сънародници горещо желаеха това да се случи, а роднини и приятели от двете страни на границата най-после да се съберат.

Дори в знак на добра воля севернокорейският лидер добави, че през месец май тази година ще закрие ядрения полигон в Пхунгери. Ще добавим, че „закриването“ не означава унищожение на ядрения полигон. Севернокорейците не са толкова прости като нас, за да си нарежат ракетите и да останат изцяло в ръцете на Съединените щати.

Нещо повече: Ким извърши немислимото. Постави условия на Тръмп.

В хода на преговорите между лидерите на двете Кореи, които се проведоха на 27 април, Ким Чен Ун заяви, цитиран от РИА Новости, че от създаденото ядрено оръжие на Северна Корея, в рамките на завършилата ядрена програма на страната, няма да има смисъл. Но само при няколко условия.

Първото условие на Ким е войната между САЩ и Северна Корея да бъде обявена за окончателно прекратена. Второто условие е да бъде постигнато съглашение със САЩ за пълна неприкосновеност на Северна Корея и неупотреба на конвенционално и ядрено оръжие между двете страни.

Третото условие е да бъдат изтеглени всички американски военни бази от територията на Южна Корея, за да не се пречи на процеса на мирно обединение между двете корейски държави.

„Ако нашите срещи със САЩ станат по-чести и бъде достигнато високо ниво на доверие, както и съглашение за прекратяване на войната и неприкосновеност на Северна Корея, тогава на кого ще му е притрябвало ядрено оръжие и живот в непрекъснато напрежение?“, предаде думите на  Ким Чен Ун, официален представител на южнокорейския президент, цитиран от РИА Новости.

Това на практика означава, че американският военен контингент в Южна Корея, състоящ се от 28 000 души трябва да бъде изтеглен от страната и върнат в САЩ. Също и противоракетния щит на янките THAAD инсталиран в Южна Корея трябва да бъде незабавно разглобен и превозен отвъд океана.

Нека кажем най-напред, че да поставя условия на САЩ, която е една от най-мощните държави в света, може само човек с изключителна смелост. После, самият факт на поставяне на условия, предизвиква огромно раздразнение у бившия хегемон. Понеже го превръща не в страна, която диктува преговорите, а просто в една от участничките в тези преговори.

А най-лошото за САЩ е, че условията са такива, че няма как да бъде отказано тяхното изпълнение. Защото народите и на Щатите, и на Корея искат прекратяване на войните и мир, както и гаранции за бъдещо мирно съвместно съществуване. Още повече, ядреният потенциал на Северна Корея се запазва непокътнат и виси като дамоклев меч над главите на ястребите в американския Сенат.

Ето така се водят преговори. Разумно, но от позиция на силата. И в бъдеще янките трябва да свикват с такива равноправни преговори. Понеже времето на техния груб диктат над суверенните държави свърши завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Белият дом в ШОК: Ким Чен Ун постави САЩ в СТРАШНА ситуация! Вижте ФАКТИТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *