Политолог заплаши президента Радев! Ако отиде в Русия, ще се случи нещо много лошо с България! Вижте какво!

България отблизо

Президентът Радев  ще срути имиджа си и този на България, ако отиде на посещение в Русия!

Това заяви пред БНР политологът Петър Чолаков. В момента отношенията между ЕС и Русия са изострени и с една такава крачка президентът ще покаже, че не уважава решенията на съюза да държи в изолация Русия, а прокарва една собствена политика, която не е в синхрон с тази на Брюксел.

Той рискува да изгуби международната подкрепа и тази, която има в България, предупреди  Чолаков.

В момента Радев се радва на много висок имидж у нас. Той е единствената  реална и много силна опозиция на ГЕРБ, допълни политологът.  Но с отиването си в Русия ще разколебае много от поддръжниците си.  Може да стане така, че народът да оттегли подкрепата си от него.

БСП се прави на опозиция, но не може да достигне процентите на президента, които са в пъти повече. Затова и опозицията се опита да използва лексиката на президента по време на първомайския митинг. Започнаха да говорят за прожектори, за осветляване на тъмни сделки.  Повториха това, което народът харесва у Радев. Буквално си приватизираха думите му – метна Чолаков поредния си словесен камък в червените редици.

Само че имало опасност БСП да направи мечешка услуга на президента, като обсебва реториката му, кахъри се Чолаков.

Аз не съм много сигурен, но така Нинова и хората й дърпат Радев към себе си и това ще намали подкрепата и доверието в него. Освен това червената лидерка обяви, че ГЕРБ ги тресе страх от авторитета на Румен Радев, което значи, че тя се отъждествява с него.

ГЕРБ не приемали, че има институция, която не им е послушна и не могат да я командват.

Освен всичко, имиджът на Радев щял сериозно да пострада след посещението му в Русия, понеже изпращал  много смесени сигнали към Европа. Президентът се опитвал да прави политически шпагат, а това не било добре за него.  Не мисля, че това е доброто решение в конкретната ситуация, в която се наблюдава   доста остро задълбочаване на противоречията между НАТО и Европейския съюз, от една страна, и Русия от друга, каза политологът.

Б. Р.  Не знаем Чолаков какъв политолог е и чий политолог е, но ако е безпристрастен, би трябвало да знае няколко неща.

България има национални интереси преди всичко и чак на второ място са тези на ЕС и НАТО. Ние не сме придатък на тези институции, а суверенна държава със свое мнение.

Не трябва, даже е израз на политическо безсилие и чупки в кръста, да искаме разрешението и одобрението на Брюксел за посещение в Русия. Там ще се срещнат двама равнопоставени президенти, а не президент и марионетка на ЕС!

Няма нужда господин политологът да се тръшка за последствията. Ако покажем, че сме независими и със своя воля, ще ни уважават много повече, отколкото сега, когато сме се поставили в ролята на васали.

Колкото до това дали ще му падне рейтингът и дали ще го разлюби народът след отиването му в Русия, е просто смешно да се вайкат от ГЕРБ.

Близо 80 процента от българите са русофили. Значи рейтингът ще се вдигне.

Пък одобрява ли, или не Брюксел, си е тяхна работа.

Националните интереси са по-важни.

Това трябва да го разберат и политиците и придворните им политолози и социолози.

А не да се опитват да сплашват президента.

Няма да успеят!

Мисията – невъзможна!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

12 thoughts on “Политолог заплаши президента Радев! Ако отиде в Русия, ще се случи нещо много лошо с България! Вижте какво!

  1. На Радев му дреме от приказките на разни самозвани герберски подлоги. С отиването в Русия Радев ще си вдигне рейтинга на 100%.

    1. Точно така! ГЕРБ не могат да се поберат в кожите си от злоба, яд, ненавист и завист… Те са жалки злобни, завистливи пуделчета.

  2. КОЙ Е ТОЯ „ПОЛИТОЛОГ“!? КОЯ Е ТАЯ ГЛАДНА ВЪШКА?! ПОКАЖЕТЕ ГО НА СНИМКА – ДА МУ ПУСНЕМ МАНГАЛИ ЗА ДООБУЧЕНИЕ, ГАДНА ГЕРБЕРАСТКА МИШКА!

  3. В последните години съвсем ясно личи, че тези,които се смятат за политолози, трябва да са наясно с една дисциплина наречена ДИПЛОМАЦИЯ. Този неграмотник, който използва медии е боклук, може и да има диплома, но знания – няма. ДИПЛОМАЦИЯТА СЕ УЧИ. Радев се оказва, че е учил дипломация, а този боклук и телевизията,която му е дала информационно време се оказват на ниво предатели на България. Защото дипломатически не умеят да защитят интереса на държавата ни

  4. Тоя платен политолог е малко джендър.По новому чист педераст.Преди всичко нека ми обясни.кога западна европа я помогнала на нашата България.Исключвам Германия

  5. МНОГО АЧИК : ПЛЪТЕН ПОЛИТОЛЪГ! БАЯ КьОР ФИШЕК С „прогнозата“, ЧЕ НАРОДЪТ ТОЧНО ТОВА „не иска“. А ТОЧНО ТАКИВА ЧЕРНОГЛЕДИ ИНДИВИДИ, НАРОДЪТ ПЪК НАРИЧА ГьОН СУРАТ! ЯВНО НЕ Е БЪЛГАРИН, ЩОМ НЕ ПОЗНАВА НАРОДА СИ!

  6. НАЙ-ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПРЕЗИДЕНТА, КОЙТО ЗАСЛУЖАВАТ ! ОТ КОГА ГО ЧАКАМЕ ТОЗИ ДАЛНОВИДЕН, СПРАВЕДЛИВ, ЧЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ НЕ САМО НА ДУМИ, А И НА ДЕЛА ! РЕШИТЕЛЕН, ТОЧЕН И СПРАВЕДЛИВ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ! НИЕ СМЕ ПЛЪТНО С ВАС И ДО ВАС ! ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ Е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ!!!

  7. ЕС под влиянието и угрозите отстрана на САЩ отиде твърде далеч в оплюването на Русия и Путин.Време е да се освестят,а ако не искат-да си ЕМ.Радев е в положение да направи една положителна за ЕС-Русия-България отношенията,базирани на нац.интереси и здравия разум.Всяка такава възможност трябва да се използва.Такива срещи за Радевса максимум1 на 2 години.Той все пак не е нито Тръмп,нито Меркел.

  8. Малоумника на УРОДА сорос-я,бе му го духай.ИМАМЕ СИ МЪЖ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.БРАВО-БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ЗАЕДНО.ВЪН ТЕРОРИСТИТЕ-сащ,цру,сорос,англия,франция,перси-ВЪН=ТЕ СА ТЕРОРИСТИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *