БЗНС-то се уплаши от Радев и Русия, и заговори за „таен сценарий“, който да ни отклони от НАТО!

България отблизо

Румен Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно противоборство с демократичния път, избран от България – тяхната посока е Евразия и дори хибридните им образи не могат да скрият този очевиден факт.

 

Такава позиция изрази БЗНС във връзка с политическата криза в страната.

Многократно предупреждавахме, че Радев си е поставил за цел пълното овладяване на властта.

Чрез служебното си правителство, при липса на парламент, президентът неизменно следва своя план за превземане на държавността. Радев узурпира властта не чрез избори, а през добре разработени хибридни стратегии с помощта на екип от кадри, свързани с БКП.

Нека припомним на БЗНС-то, че тези „добре разработени хибридни стратегии“ се наричат българска Конституция. Защото именно по силата на Конституцията сега имаме служебно правителство.

След като не съдейства за изграждането на коалиционен модел на редовно правителство в рамките на 45-ия парламент, Радев получи изпълнителната власт, към която се стремеше. Политическият реваншизъм и кадровите чистки очевидно ще са основният предмет на занимание и на неговия втори служебен кабинет. Този път той постави непопулярен и нехаризматичен, но верен му човек на поста министър-председател. Бивш генерал, без никакъв опит в политиката и в обществените дела, служебният премиер ще трябва да организира парламентарните избори!

Ненчев не се ли сеща, че точно лидерите на партиите не поискаха да съставят правителство и за това не е виновен Радев? Или и лидерите на новите партии са от БКП?!

БЗНС смята, че мястото на генералите не е в изпълнителната власт, а в армията. Нямаме нужда от онези хибридни генерали, изковани през времето на комунистическия режим и възпитани в лоялност към Варшавския договор, набързо „пребоядисали се“ в атлантици след няколко обучения в САЩ. Според нас ролята на българските висши офицери е да отговарят за националната сигурност, а не да участват в интриги в коридорите на държавните институции под диктовка на Решетников, в полза на Кремъл.

БЗНС изказва огромното си съжаление, че представители на демократичната общност се включиха активно в хибридния план на Радев.

Предупреждаваме, че лидерството на Радев силно ще ни отклони от ЕС и НАТО. А нима желаната демократична реформа в съдебната система може да се осъществи от червените „корифеи“ около Янаки Стоилов!?

Ненчев, по времето на БКП нямаше грабене от народа, помниш нали?!

Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно противоборство с демократичния път, избран от България. Тяхната посока е Евразия.

Нека да кажем на Ненчев, че ако народът избира хора като президента Радев, които искат приятелски и братски отношения с Русия, то за това си има причини. Защото винаги, когато сме били в съюз с Русия, България е била силна държава с мощна икономика, а народът живееше добре, понеже по стандарт на живот, страната ни бе на 26 място сред 190 държави. А сега сме на 150-то място, пенсионерите едва издържат, увеличават се хората, които бъркат по казаните за късче изгнил хляб, увеличават се безработните, страната ни няма нито промишленост, нито селско стопанство. И сме принудени да внасяме всичко отвън. А отвън ни дават само прескъпи боклуци, от които хората се разболяват. Дори краставиците и доматите не са наши и приличат на гума или картон. А ние сме народът, който научи Европа на земеделие. Нека припомним на Ненчев, че по времето на социализма България живееше в мир и не беше принудена да ходи на никакви „мироопазващи“ натовски мисии, за да воюва за интересите на САЩ и Запада.

Затова хората искат да са в съюз с Русия. Не искат НАТО. И искат достоен живот, а не мизерия.

Автор Иво Македонски, istinata.net 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *