Коритаров самодоволно: Радев катапултира без парашут, на БСП тепърва ѝ престои да губи

България отблизо

Румен Радев като президент има политическото мислене и дълбочината на анализа на човек, който в битността си на военен летец сякаш е катапултирал без парашут.

Това е нанесло тежки поражения върху способността му да прави сериозна политика и анализи. Това заяви в интервю за faktor.bg политическият анализатор Георги Коритаров.

Той е категоричен, че не е невъзможно Радев да има втори мандат, както и да състави план, с който да създаде политически проект след време. „Това обаче няма нищо общо с неговите качества и способности. Според това, което виждаме като негово поведение, Румен Радев е един все още дълбоко неопитен в политиката човек“, заяви той.

Според Коритаров изборът на Корнелия Нинова за председател на БСП е бил предопределен. „Манталитетът на „столетницата“, особеностите на нейния устав и формата, по която беше предложен да се направи подобен пряк избор, предварително сочеха, че актуалният лидер на партията ще бъде преизбран при условията на Корнелия Нинова и на нейния щаб. Там не можем да говорим с понятието „грешка“, а за „безизходица“ на две равнища – идейна и персонална. Който и да беше станал председател на БСП, щеше да я води от провал към провал“, заяви той. И допълни: „Тя е обречена не заради името на своя председател, а заради липсата на автентичност, спрямо заявката да бъде лява партия и заради дефицит на модерност. На БСП тепърва й предстои да губи, докато не получи логичната развръзка, която имаха сродни леви формации във вишеградската зона. Най-пресен пример за това, каква съдба очаква „столетницата“, е Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК. Всички видяхме как то на практика изчезна.“

Анализаторът коментира и партията на Слави Трифонов. „Слави Трифонов изобщо не е закъснявал. Когато и да беше създал партия, тя щеше да бъде еднакво обезсмислена и вредна за България. Ако имаме нерви, търпение и богато въображение, ще преживеем и проект на Слави Трифонов“, заяви Коритаров. „Бойко Борисов ще участва на изборите и това е неизбежно. Когато Мохамед не отишъл при планината, планината е отишла при Мохамед. Аз ще перифразирам – Борисов може да се е отказал от политиката, но ако тя не се е от казала от премиера, ще се върне при него и ще си го прибере обратно“, заяви още той.

А ние питаме господин анализатора, като говори, вярва ли си?

Думите му основават ли се на някакви реални факти и проучвания?

Колко зрители го гледат и колко от тях му вярват?

От няколко седмици в предаванията си той мята словесни шрапнели точно срещу президента.

Пречи ли му нещо, що ли?

Или така са му наредили?

Коритаров, от нас да знаеш. Роденият да лети не може да пълзи.

Свиквайте!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *