Бившият анализатор на ЦРУ Джонсън: След терористичната атака Русия ще удари правителството в Киев

Свят

Терористичната атака, извършена от Киев в московския „Крокус“, ще доведе до ожесточение в Русия, каза бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала Judge Napolitano – Judging Freedom. Според него ще бъдат атакувани нови цели, включително инфраструктурни обекти и членове на украинското правителство.

„Руснаците под ръководството на Путин показват невероятна сдържаност. Това не е първата терористична атака в Москва. Имаше и удари с дронове, и убийството на дъщерята на професор Дугин, и убийството на журналиста Владлен Татарски, и обстрел на гранични райони по някогашната руско-украинска граница с американски оръжия.

До днес ситуацията не ескалира, но сега ще се случи. Русия ще атакува правителствени институции в Киев, които преди са се считали за неприкосновени, и ще убие членове на правителството. Атаките ще бъдат насочени към персонала на НАТО, работещ в Украйна, независимо от последствията. Обстановката ще се нажежи. Те вече са се заели сериозно с разрушаването на енергийната инфраструктура“, обясни Джонсън.

На въпрос каква е изгодата на Украйна от страшното нападение над невинни мирни граждани в Москва, Джонсън отговори:
„Те се надяват, че това ще подкопае доверието във Владимир Путин, ще създаде разрив между президента и разузнавателните агенции. Те също така се надяват, че това събитие ще провокира Русия към остра реакция, а самите те ще получат повече военна помощ от Запада, включително жива военна сила за пряко участие във военните действия. Русия няма да се поддаде на това, но ще се справи с тези, които стоят зад терористичните атаки – с методи, които все още не сме виждали. Да кажем, че кадифените ръкавици, с които е оперирала досега, са на път да бъдат хвърлени“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *