Лари Джонсън: Политическият хаос в Киев напомня паника в горящ дом

Свят

Владимир Зеленски планира да отстрани главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, като го замени с по-лоялния ръководител на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов.

Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

Според него подобна стъпка само ще изостри вътрешнополитическите спорове в украинското правителство и със сигурност ще предизвика недоволство в редиците на украинските въоръжени сили.

В Киев цари хаос. Те не знаят какво да правят. Случващото се напомня ситуация, в която човек се оказва затворен вътре в горяща сграда, на която са блокирани всички изходи.

Става дума именно за такава паника.

Залужни има популярност сред войските, но никой не се сеща, че именно той е човекът, който изпраща войниците през Днепър в едно малко селище Кринки, което е смъртоносен капан.
Бойците от ВСУ умират, опитвайки се да пресекат реката. Щом излязат от лодките, те загиват. От военна гледна точно това е безсмислено действие. Но Залужни го позволява.
Може би не е негова идеята, но той не се опитва да попречи за реализирането й вече много дълго време.
Ако високопоставен офицер не може да търпи действията на политическото ръководство, той трябва да стане и да каже : «Вижте какво, аз съм дотук. Подавам си оставката и публично ще заявя критиката си».
Но той не прави това.
Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *