Бивш наш военен министър. Още другата седмица ще залеем Украйна с боеприпаси. Този братски народ се нуждае от нас!

България отблизо
Страни, които граничат на Русия, с компактни групи руско малцинство на самата граница с Русия и съответно има по-голям риск за тяхната сигурност те категорично от ден 1 осигуряват военна помощ на Украйна и това по никакъв начин не е довело до промяна на техния статут, така както и даването на военна помощ от наша страна няма да доведе до промяна на нашия статут.

Toва заяви пред bTV бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. Припомняме, че с голямо мнозинство от 175 депутати българският парламент реши страната ни да изпрати военна помощ на Украйна.

По думите на бившия отбранителен министър е напълно възможно следващата седмица да изпратим на Украйна боеприпаси.

 

„Русия е обявила НАТО за враг, всяка една страна член на алианса също. Русия показа, че независимо от снишаването ни в доста случаи не указва влияние на нейните решения – спря газа, вкара името на България във взривяването на Кримския мост, въобще не се съобразява от това дали се опитваме да държим някаква по-мека позиция спрямо нейните действия.

Ние сме враг за Русия, ние сме част от НАТО и като част от него имаме възможно най-големите гаранции за сигурност и отбрана“, заяви още той.

„Украйна има нужда от сериозни количества боеприпаси, които ние можем да предоставим и ако предоставим масирана помощ – боеприпаси, артилерийски снаряди, мини, снаряди за ракетни системи за залпов огън в големи обеми, това може да бъде чувствителна помощ. Но не трябва да забравяме и необходимостта от тежко въоръжение и това, че ние можем да го дадем“, каза още Тагарев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *