Плевнелиев издаде голяма тайна за Иван Костов и десните партии! Ще се смаете!

България отблизо

Влиянието на Иван Костов в Демократична България (ДБ) е голямо. Няма нищо случайно, че Костов е посочен от Луканов за първото посткомунистическо правителство. Това са зависимости.

Казвам, че е очевидна ролята, която Костов изпълнява дясното в България да бъде разделено, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той все пак посочи, че Костов е постигнал добри неща за страната, но след 2001 г. ролята му е разделителна.

В коментар за предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия Плевнелиев отново потвърди казаното на срещата на ГЕРБ-СДС в петък. Той подчерта, че е разочарован от поведението на ДБ.

„За мен е повече от ясно, че ДБ играха мълчаливо, но заедно с Мая Манолова на втори тур“, категоричен бе той. Според Плевнелиев е недопустимо ДБ да подкрепя този, който е защитавал Пламен Орешарски.

„ДБ и ГЕРБ са в една европейска народна партия, да кажем, че те са брат и сестра. И се оказа, че ДБ води кампания, при която денонощно оплюваха ГЕРБ за всичко. Не казаха една добра дума за нищо – нито за интерконектора, за закупуването на Ф-16“, коментира още президентът.

Той посочи, че ДБ не са казали „една дума“ за Манолова, президента Радев или БСП, а е говорила само срещу ГЕРБ. Плевнелиев подчерта, че липсва лидерство в ДБ.

В същото време Росен Плевнелиев отхвърли твърденията, че баща му е от БКП. Той каза, че баща му е работил в отдел „Образование“, бил е литератор, с „което се гордее“.

Бившият президент напомни, че през 2021 г. предстоят парламентарни избори, които ще са ключови за България. Той ги определи като „Решаваща битка“. В тази връзка той отрече и предположенията, че ще прави партия.

„Нямам никакви задни мисли и не се връщам обратно в политиката. Говоря като активен гражданин, като човек, който остана в България. Изборите през 2021 са много важни“, заяви Плевнелиев./blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *