Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той си поръчва убийства и фолкпевици лесно, както се поръчват пици

България отблизо
За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица. Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали.

Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков. Това заяви пред Нова телевизия Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата.

Той обясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него бизнесменът „никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега“. Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса и е върнал част от игралните зали.

„С Божков никога не сме приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит – че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години“, обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

„Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже“, заяви бизнесменът.

„В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години, добави Найденов.

 

„Сега всички умират от страх от Черепа. И преди и сега е така. Всички ги е страх“, каза Цветомир Найденов и попита: „Защо сега бяга? Нали е невинен. От какво те е страх? Докажи си правотата“.

 

Според него е нормално Божков да разполага с информация и напомни, че той, който е израснал в столичния квартал „Хаджи Димитър“ има такава.

 

На въпрос дали е чул някаква истина в петък, Найденов отговорои, че е лъжа, че не познава ЛиЛана, че не е бил десидент, че е лъжа, че финансовият министър е имал нещо общо със законодатлеството в хазарта, не е знаел за данъците. Ниските плащания за хазарта са допуснати с хващането на двама – трима от Комисията, обясни той.

 

„Измамите някой път са много добре прикрити“, каза Найденов.

 

Той смята, че Васил Божков трябва да бъде доведен от Дубай и да бъде изправен пред българското правосъдие. Според него Черепа няма нищо общо с Цветан Василев. По думите му, на никоя държава не ѝ трябва изнасилвач, убиец и крадец.

 

По време на интервюто стана ясно, че Божков е бил поканен да участва в интервю заедно с Найденов, но е отказал.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *