Депутат към полицаите: Първо свалете наднормените кила и тогава протестирайте за заплати. Ще ви дадем карти за фитнес

България отблизо

Очакваме главният прокурор да подаде оставката си и да изберем следващ. Г-н Гешев пази статуквото, а не се опитва да донесе справедливостта, която всички искаме.

Това заяви Николай Ангов от „Продължаваме промяната“, член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, в студиото на сутрешния блок на NOVA.

 

И допълни, че от партията категорично са изброили причините, поради които чакат оставката на главния прокурор.

„Когато МВР работеше по случая с бившия директор на „Булгаргаз”, знаете какво се случи с прокуратурата. Тя предотврати разследването, иззе документите и започна разследване срещу полицаите, които са го разследвали. Това е един малък пример за това как Гешев пази статуквото”, обясни той.

По думите му МВР работи по информация за включването на криминален контингент в протестите: “Те не могат да кажат защо протестират. Излизат да вдигат шум”. Ангов потвърди, че се очаква 9 млн. лв. за карти за фитнес за полицаите с наднормено тегло:

“Има доста служители с наднормено тегло, които са получили документ от ТЕЛК за инвалидност. Те не подлежат на физически тест. Трябва да премахнем това”.

За реформата в МВР той заяви: “Намаляването на кадрите и повишаването на мотивацията на останалите е една от стъпките, които се предприемат”. Очаква се съкращение с 15%.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *