Биков дава уроци на Цветанов по политика! Призна, че ГЕРБ се намира в „тежък момент“!

България отблизо

„Когато правиш нова партия е добре да имаш идеология. Особено ако си имаш мозъчен тръст“.

„Господин Цветанов бърка геополитическата ориентация с идеологическата.“ Това написа депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По-рано днес Цветан Цветанов съобщи, че ще прави политическа партия. Името се обсъждало, а септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване.

„Евроатлантическата ориентация на България е факт от края на 90-те години на миналия век и това позициониране не се е променяло, защото се подкрепя от голяма част от българското общество. Ако господин Цветанов смята, че тя е породена от мозъчния му тръст, то означава, че не е добър анализатор“, казва още Биков.

По думите му в рамките на сегашното управление, България е направила поне две стратегически стъпки за утвърждаването на геополитическото си позициониране – сключи договор за закупуване на самолети F-16 и е на път да завърши ингеконекторната газова връзка с Гърция. „Тези процеси са необратими. Добре е интересът на господин Цветанов към геополитиката да бъде съчетан с по-голяма информираност. Освен ако не използва геополитиката единствено като оправдание, за да напусне ГЕРБ в тежък за управлението момент. Сама по себе си това е слаба теза“, допълни Биков.

„И накрая – ако господин Цветанов си е тръгнал от ГЕРБ заради хора като мен, то аз подадох молба за членство в партията не заради хора като него. Желая му успех в геополитиката и съм убеден, че след време ще разбере, че политиката е далеч по-сложно занимание, отколкото си мисли“, казва в заключение депутатът от ГЕРБ, цитиран от dnesplus.bg.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *