Биков се присмя на ПП: Има да сънуват 121 депутати. Ние ще преброим колко…

България отблизо
Това, което говорят от „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и БСП е смешно за Тома Биков от ГЕРБ. Той изчисли – трите формации няма да имат повече от 100 депутати.

„Трите политически формации – ПП, ДБ и БСП, няма да имат повече от 100 депутати заедно в новия парламент. Ако ПП искат да подкрепят ГЕРБ трябва сами да дойдат за разговори“, заяви Биков в ефира на Нова телевизия в отговор на въпрос кого вижда като партньор партията му след изборите.

 

„Не знам защо говорят тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я обявили още преди два месеца. Ние и тогава, и сега, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от антикризисно управление, от проевропейско управление, стабилизация на политическата система и излъчване на правителство в рамките на 48-ото НС. От партиите, които се чувстват проевропейски“, подчерта той.

 

По думите му, ако ПП се смятат за проевропейска формация би трябвало да са склонни поне на разговори: „Иначе ние нямаме абсолютно никакво желание да управляване заедно с ПП. Смятам, че разговор трябва да се води с всеки, включително с партии – едни ще са в опозиция, други ще са в управлението, но политическият диалог трябва да бъде възстановен в неговия нормален вид“.

 

„Имаме достатъчно варианти за премиер и на този етап не бива да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил вече три пъти премиер и естествено той би трябвало да бъде в „късата листа“, категоричен е Тома Биков.

 

Той коментира и изтичането на крайния срок на офертата за закупуване на втечнен газ: „България трябва да има газ за зимните месеци. Всяка възможност би трябвало да се използва. Въпросът е доколко това е възможно? Според мен има проблем. Защото когато г-н Петков каже „Добър ден“, аз обикновено гледам къде е слънцето“.

 

Във връзка с назначаването на Деница Златева за шеф на „Булгаргаз“ той бе категоричен – първо трябвало да се види какви действия ще предприеме тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *