Тома Биков: Не си заравяйте главите в пясъка! Трябва ни газ и от ”Газпром”, трябва да намерим 3 милиарда кубика газ

България отблизо
За да тече газ от ”Газпром”, трябва да се прекарат още два газопровода. Иначе ние просто строим на голо поле един газопровод, който не е свързан там, откъдето идва газа. ГЕРБ подписваше договори с фирмата, защото това беше най-евтиният газ. Асен Василев сбърка, защото договорът приключва в края на годината. Той обяви, че изобщо няма да водим преговори с „Газпром”. Смятам, че България трябва да намери 3 милиарда кубика газ.

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по Нова телевизия.

В 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка една партия, независимо дали е опозиция или управляваща, посочи той, започвайки коментара си за политическата ситуация в страната.

Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението, каза още депутатът.

По думите му предишното правителство се е самосвалило със спада на управляващото мнозинство: То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак, след като подадоха оставка. Това е парадоксално. Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения. В крайна сметка се стигна до това,което те наричат лоша комуникация вътре в коалицията. Всъщност говорим за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха абстрактни. Някак си не можаха да разберат, че целта – ГЕРБ да не бъде във властта беше, изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция, обясни Биков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *