Бил Гейтс влага милиони в … крави! Вижте защо само тук!

Свят

Основателят на Microsoft Бил Гейтс е дарил повече от $ 40 милиона на организация с нестопанска цел GALVmed, ангажирана в генетични изследвания и създаването на ваксини, предназначени за добитък. Това се съобщава от портала Business Insider.

Милиардерът посети Университета в Единбург, чиито експерти ще работят по проекта. Следва да се отбележи, че парите ще бъдат използвани за създаването на „перфектната крава“, която ще съчетава функциите на европейските и африканските животни – висока производителност и издръжливост в жегата.

„Ефективността на всеки долар, похарчен тук, е много голяма, защото можем да получим крава, която ще произвежда четири пъти повече мляко.“ – така коментира своето решение за спонсорство Бил Гейтс.

Бизнесменът предложи да се създадат такива крави чрез изкуствено осеменяване.

В доста хора обаче се появиха съмнения, че става дума за ГМО-проект. Крава, която е перфектна и дава четири пъти повече мляко, няма как да се селектира по естествен път, смятат зооинженерите.

Най-черногледите пък твърдят, че такова животно НЕМА. Но явно Бил ще направи да има.

След като успя да създаде „електронна крава“, и то само една, и я дои успешно от цял свят, как да не повярваме в новото му начинание. Ако успее пък да направи крава, дето да не яде, цена няма да има.  А ако може и долари направо да дава – право в десятката ще е.

Бил Гейтс редовно дарява пари на благотворителни и научни проекти. Според Forbes, състоянието на основателя на Microsoft е достигнал 92 милиарда долара.

Автор Ели Комитска,  istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *