Близък до „суджуците“ съдия оцеля по чудо в катастрофа! Отказа дрегер и кръвна проба! Какво крие още?

България отблизо

Добричкият съдия от Софийски Административен съд – Галин Несторов, катастрофира тежко с колата си в нощта срещу 2 май т.г. Инцидентът става около 3 часа след полунощ, прибирайки се към вилата си в местността „Фиш-фиш” край Албена. Заради несъобразена скорост на движение, „БМВ”-то, купено преди дни, напуска пътното платно и след няколко превъртания, се приземява на тавана си.

Информацията е потвърдена от ОД МВР – Добрич, пише сайтът RNS.

По чудо след множеството удари и фактът, че водачът е без колан, той е жив. Дошлите на място служители на реда установяват самоличността му и фактите по пътното произшествие. Магистратът обаче, отказва теста за алкохол. Отказва и кръвна проба, която освен наличието на алкохол в кръвта би установила и наличието на наркотични и упойващи вещества. В типичен стил за стресиран човек, той разяснява на полицаите, че се знае правата, познава законите и им пожелава няколко нелицеприятни упражнения на сексуална основа.

 

Заради възбуденото му състояние, водачът е  настанен в добричката болница. Според лекарите травмите, които е получил при катастрофата не представляват опасност за живота му.

Заради отказа да бъде изследван за алкохол и наркотици, началникът на „Пътна полиция” в ОД МВР – Добрич, и началникът на РУ „Албена” налагат на Галин Несторов административна санкция. Той е лишен от право да управлява в срок от 24 месеца и му е наложена глоба от 2000 лв.

Несторов е катастрофирал с почти всички автомобили, които е притежавал. Преди години той буквално прегазва кон, впрегнат в каруца край Стефаново. Скоро след това с „Алфа GT” удря мерцедес. С „Алфа 156” се хвърля върху купчина с пръст на слизане към варненския квартал „Виница” и отново по чудо оцелява.

катастрофа, галин

Само за последната година на територията на ОД МВР – Добрич, Несторов има половин дузина актове по ЗДвП. Всички те са оспорени от него пред Добричкия Административен съд – където правораздава, и са отменени.

Твърди се, че именно „хулиганското” му поведение на пътя е спряло кариерното му израстване и той е отстранен от конкурс за шеф на Добричкия Административен съд.

skaivu5skaivuskaivu3

Съдията – рентиер

Познаването на закона като административен съдия не е помогнало на Несторов в частното рентиерство. Преди няколко години той купува парцел над кк „Албена” и построява масивна, красива, триетажна вила. Към нея има двор с басейн и гараж.

Обява, че отдава къщата си с 10-11 легла срещу 300-350 лв. на вечер в зависимост от сезона, могат да се намерят в десетки туристически сайтове. За връзка към всички е даден личният телефонен номер на съдия Несторов. Изрично е упоменато, че луксозната вила се дава под наем цялата и за срок не по-кратък от 5 денонощия. В част от сайтовете е отбелязано, че къщата е заета за целия летен сезон.

Несторов е вписал доходи от наем в годишните си декларации за последните 4 г. Най-високата описана сума е 4 500 лв. През останалите сумите са около 3000 лв. годишно. На тези декларирани приходи той би трябвало да плаща данъци.

Ако вилата се отдава под наем на курортисти, реално този бизнес се упражнява напълно незаконно, тъй като къщата няма задължителната категоризация като тристически подслон. Тя липсва в нарочния регистър на ресорното министерство. За липсата на категоризация потвърдиха и от община Балчик, на чиято територия е постройката. Според тях резонно следват нарушенията: неустановен брой хора, недекларирани приходи, неплащане на данъци и такси, включително и курортна, нарушаване на законите по отношение на пребиваването на определени хора, неводене на задължителната за бизнеса документция, но такава всъщност няма.

Как се плащат кредити за стотици хиляди евро и се живее със заплата под 3000 лв.

галин, земи

Според годишните декларации на съдия Галин Несторов, през последните години той на няколко пъти е теглил кредити от различни банки. Според декларираното през последните 10 г. той е получил 446 450 лв. и 142 361 евро под формата на банкови заеми. Изплащал ги е, вероятно част от заемите е рефинансирал.

галин, кредити

В годишната декларация за 2012 г. е описал 165 000 евро от две финансови институции и 11 000 лв. кредит през 2014 г.  С част от тази пари той е купил малък апартамент от 55 кв.м в столицата, десетина коли и мотори – включително „Харлей Дейвидсън”, парцел край Албена и е построил къща на него.

галин, мотор

Същата, която отдава под наем. На негово име има още 3 партиди в Имотния регистър в различни населени места на страната, без да е указано какво има в тях.

В началото на т.г. Несторов купува втори парцел в Оброчище, на който има и малка барака.

Съдията и нощния живот

 

Съдията е известен с доброто си настроение и купонджийски дух.  Почти всяка вечер може да бъде засечен или в известна столична дискотека, или в някоя по морето. До зори!, твърдят приятелите му.

галин

За тях също е пълна мистерия с какви средства си покрива кредитите, купува коли за хиляди лв., чупи ги, продава ги за стотици и продължава с този кръговрат.

Добричлии

Родом от добружданския град, Несторов е публично известен в Добрич. Съгражданите му го определят като:  „Той е личният съдебен съветник на „суджуците”. Дължи им кариерата си. Често спи в хотела на Петър Малджиев в Кранево – четвъртият обвиняем по делото срещу екс-депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов. Близък е и с отстранен от НС парламентарист, срещу когото са повдигнати 6 обвинения.”

 

Очаквайте интервю с Галин Несторов, за да разберете консумирал ли е алкохол и упойващи вещества в нощта преди катастрофата, крие ли доходи, плаща ли си данъците, как си обслужва кредитите?

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *