Бомба в ефир! Появиха се две папки с доказателства за подслушваните политици

България отблизо
Папка с доказателства – с нея Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ се явиха в студиото на БНТ. Двамата представиха в национален ефир документи, според които спецсъдът е издал разрешение за подслушване на 82-ма души. Те заявиха, че отиват при служебния вътрешен министър Бойко Рашков и няма да ги дадат на главния прокурор.

„Стана ясно, че са подслушвани граждани и политици, Прокуратурата не знае, а Специализиранияат наказателен съд отрече да е дал разрешения. По-голямата част от материалите са унищожени и това е стара практика. 95% сигурно е, че разрешенията са дадени от Специализираният съд на 82 души. Доказателства има“, настояха те.

 

Адв. Хаджигенов представи списък с номера, зад които стояли подслушвани хора и заяви, че това разрешение е издадено от председателя на Специализирания съд или заместниците му. Исканията за СРС-тата са без заявител. Според него искането е дошло от главния прокурор, но името му никъде не фигурира в документите.

 

„Това е, когато главният прокурор направи такова нещо и не остават следи от него. Неговото име там го няма. Само той има такава власт, че да направи това“, посочи той.

 

Той обяви, че Настимир Ананиев е бил един от подслушваните, както и Тихомир Василев от „Зелена Овча купел”- човек от миналогодишните протести също е един от подслушваните. Други имена той не спомена, но изброи, че са били подслушвани самият Хаджигенов и Бабикян, вероятно проф. Велислав Минеков, ДБ – цялата коалиция, политици и други. Според адвокат Хаджигенов подслушванията са започнали три дни след протестите.

 

„Псевдонимът Насимир по една случайност именце съвпада с обекта на разработката. Обикновено псевдонимите не съвпадат с имената, но явно на Настимир Ананиев не са му намерили нещо друго и са го кръстили Настимир. Той е един от подслушваните“, категоричен бе адвокатът.

 

„Гражданите трябва да разберат истината“, коментира Арман Бабикян и изтъкна, че с тези доказателства искат да подпомогнат работата на правоохранителните органи.

 

„Висок и едър човек с каскет ми даде тези документи“, отговори Хаджигенов на въпрос кой е дал днтите. Той поясни, че самите СРС-та са унищожени, но има данни, че друга служба е наредила подслушването, каквато практика досега не е имало. Адвокятът определи служба „Вътрешна сигурност“ като цирей.

 

„Ние правим мини Магнитски. Получихме ясен политически знак от САЩ. Българските служби решиха да работят. Сега им даваме още за какво да работят“, допълни Арман Бабикян.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *