Борисов: В Гърция яко са ги затворили, а Радев го е страх да го направи. Къде ще пият бира англичаните през зимата, ако продължаваме така?

България отблизо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с климатолога проф. Георги Рачев, за да обсъдят ситуацията с туризма у нас.

„В Гърция, който не спазва мерките – глоби жестоко, колко време ги държа затворени, месеци след нас. Сега ускорява още. Не е приятно, да. Губиш избиратели, ама това ще се върне на държавата още на пролет. Сега ще убият зимния туризъм“, каза Борисов.

„Рано или късно пандемията лека-полека ще мине, а туризмът е съществено перо. Ние не си пием бирата в София, а отнемаме от софийския туризъм, като го носим в Силистра. Трябват ни чужденци – стипца, който да идва тук и за 2 лв да пие бира в България“, каза проф. Рачев.

„5 паунда му е на англичанина една бира, където и да седне. А тук с едни дребни пари за метрото англичанинът може да си купи цяла каса бира. Нека да погледнем напред за бъдещо министерство с един сериозен бюджет. Нищо не правим от последната среща, когато се видяхме. Отлагаме, отлагаме… Това правят в момента тези хора, които се опитват да ни управляват“, добави той.

По темата с бирата Борисов отговори : „Ако тръгнеш към Силистра, за да пиеш бира, и минеш по „Хемус“, ти ще идеш по ракиено време. 7-8 часа е пътят“.

И добави: „Това, което казваш, е абсолютно вярно. Гърците и турците какви реклами правят по нашата телевизия. Има куп ангажименти. Краткосрочно – зимният туризъм. Зимата дойде. Кой ще дойде сега в тъмночервена зона?! Миналата година всички зимни курорти работеха на макс. Сега сме в червена зона, само защото не се ваксинираха“.

„Не била достатъчна кампанията за ваксиниране. Когато ние взимахме тези решения, нямаше ваксини, нямаше лекарства. Тогава въведох зелените коридори. Сега щяха да си гледат футбола спокойно, а ние заради глупостта си – половин милиард за избори да идат, за да няма правителство. Сега ще съсипят зимния туризъм“, каза той.

„Бяхме въвели мерки 60/40 и 70/30 – писнаха, че бавно става. Тогава НАП вместо приходна агенция стана разплащателна. Кацаров вика, че е национално бедствие. Да, ама това бедствие Европа го преодоля. Те и на Макрон и на Меркел им стачкуваха, ама преодоляха кризата“, уточни Борисов.

„Кого лъжат със зеления сертификат? Теглят по половин милиард всяка седмица. Не знам къде отиват тези пари. Селското стопанство ги няма, спортът ги няма, образованието ги няма, полицията ги няма, екологията ги няма… И сега за 8-ми още половин милиард“, добави той.

„В Гърция, който не спазва мерките – глоби жестоко, колко време ги държа затворени, месеци след нас. Сега ускорява още. Не е приятно, да. Губиш избиратели, ама това ще се върне на държавата още на пролет. Сега ще убият зимния туризъм“, каза Борисов.

„Само се говори как трябва да се смени Гешев. Това ли ви е промяната? Добре, сменете Гешев, който не знам какво толкова ви е направил, ама какво друго ще направите? Токът ли ще поевтинее?“, заключи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *