Борисов благодари на „Шишеджам Груп“ и възкликна: Очакваме още инвеститори да хранят българите

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на предизборна инспекция и пусна във фейсбук снимки как проверява. Не снимки, а цяла добре режисирана фотосесия.

 

Министър-председателят посети завода за производство на плоско стъкло „Тракия Глас“, развиващ се под ръководството на турската компания „Шишеджам Груп“.

 

Този път Бойко Борисов вози кмета на Търговище д-р Дарин Димитров в колата си. Министърът на финансите Владислав Горанов също пътува с Борисов.

„Тук работят 3000 души“, разкри премиерът пред придружаващите го, сякаш това беше някаква секретна тайна и никой не знаеше цифрата. И започна показен  разпит на собственика къде отива готовата продукция. Износът е за 83 страни, откликна човекът. Борисов го попита откъде се експортира готовата продукция и когато чу – основно от пристанището във Варна, веднага вметна: „Ето затова правим „Хемус“!“

 

Премиерът се поинтересува какви са заплатите в предприятието, собственикът отговори че „поддържат добро ниво“, което явно не удовлетвори Борисов, защото той се обърна към присъстващите работници: „Как ви плащат?“ И продължи: „Трябва да плащат по-добре, защото работниците отиват другаде! Вдигаме доходите непрекъснато, но и бизнесът трябва да се постарае. Вдигайте заплатите, за да не ви избягат работниците. Тук плащат и наеми работниците, значи върви и търговията!“

 

След посещението в предприятието Бойко Борисов отново подкара джипа и заразпитва кмета.

 

„Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“, предаде думите на премиера правителствената пресслужба.

В съобщението се обръща внимание, че производствените мощности, посетени от премиера Борисов, са на един от най-големите инвеститори не само в Търговище, но и в България. Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока.

Ще вземем решение и ще окажем подкрепа, категоричен беше министър-председателят Борисов.

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, отбеляза кметът и добави, че няма безработица /последното тотална лъжа/.

Целият театър беше за пред медиите и наивния народ.

А щом „Шишеджам Груп“ е сред най-големите инвеститори в България, заслужава ли си да говорим за останалите?

Tagged

1 thought on “Борисов благодари на „Шишеджам Груп“ и възкликна: Очакваме още инвеститори да хранят българите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *