Борисов „включи“ НОВИЯ план „Ран – Ът“ за УНИЩОЖЕНИЕТО на България! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

България отблизо

Мощната руска компания „Газпром“ взе решение втората тръба на Южен поток, който Борисов със своето слугинско поведение, направи „Турски поток“, да минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, за да захранва Средна и Южна Европа с природен газ.. Първата тръба стига до Турция и спира там.

Това пише руското издание „Комерсант“, цитирано от dir.bg.

„Газпром“ има намерение да започне доставките на природен газ до България и Сърбия през 2020г. До Унгария през 2021 г., а до Словакия през 2022 г.

Четирите страни трябва да направят процедура по резервиране на бъдещи обеми природен газ, който ще задоволява нуждите на съответната страна и ще се транзитира към другите европейски страни. За България входящият обем, който е предложен от 1 януари 2020 г., за период от 20 години, е 18 милиарда кубически метра годишно, което напълно съвпада с капацитета на унищожения от Борисов български Южен поток.

Тази процедура съответства на така нареченото „европейско“ законодателство. И никой не може да упрекне „Газпром“ в нищо.

Макар че в международното право няма такъв феномен като „законодателство на съюз от държави“. Законодателство се прави само от държава, а съюз от държави няма как да има законодателство, понеже интересите на различните държави винаги са различни. Да не говорим колко различни и често противоположни са интересите на огромния конгломерат от 28 държави, наречен ЕС. За какво законодателство тогава може да става дума? Този западен „феномен“ скоро ще изчезне. Но никой в България няма да забрави слугинажа на Борисов, да изпълнява стриктно „законодателство“, което не би трябвало да съществува.

Припомняме, че Сърбия, Унгария и Словакия проведоха тази процедура по резервиране на обеми руски природен газ, още през октомври. А нашата „Булгартрансгаз“, която е държавна фирма, подчинена на Борисов, още не е провела такава процедура.

Какво ви говори това? Нали всички помним, че още преди месец, ръководството на „Газпром“ потвърди, че приоритетен за втората тръба на Южен/Турски поток е маршрутът през България. Нали всички знаем, че България е в основата на тази втора газова тръба, която ние наричахме Южен поток. Без България не може да има Южен поток. И съответно ние ще получаваме най-големи транзитни такси. Ако си изиграем правилно картите, можем да получаваме и евтин природен газ, от който толкова се нуждае икономиката и бита ни.

Но…Борисов мълчи. Не провежда необходимите процедури. Прави се на ни лук ял, ни лук мирисал. Защо така? Ами много ясно. Защото го е страх от неговите господари във Вашингтон и Брюксел.

Добре! Като го е страх и не може да защити интересите на България, нито за АЕЦ „Белене“, нито за Южен поток, да вземе да си подаде оставката. И да не пречи повече на народа си. Понеже високите цени на горивата ще продължават да растат. Заради това, че същият Борисов не само спира всички руски проекти и се хвали с това в американското посолство, но и обяви Русия за враг на България.

Е, как искаме, при това положение, Руската федерация да ни дава евтин бензин и природен газ?

Затова Борисов трябва да си върви. Понеже, както е тръгнало, Вождът на ГЕРБ пак ще ликвидира интересите на България. Защото първата тръба на Южен поток той я подари на Турция. А втората тръба е напълно възможно да я подари на Гърция. И въпреки стратегическото ни положение, ние ще се окажем без милиарди транзитни такси, както и с най-скъпи и вечно скачащи нагоре горива. А хората ще потънат в още по-голяма мизерия.

Това предвижда новият план „Ран – Ът“ за окончателното унищожаване на България. И Борисов стриктно го изпълнява. А нас ни залъгва с някаква прозрачност в касовите бонове по бензиностанциите.

Трябва да му кажем, че ние знаем как се формират цените на горивата. Но за да има евтини газ и бензин, най-напред ни трябва евтина суровина. Тоест, трябват ни приятелски и братски отношения с Русия, за да получим евтин руски нефт и природен газ. Тогава горивата ще поевтинеят. Иначе в касовите бележки по бензиностанциите може да пише за акциза и надценката. Но от това горивата няма да станат по-евтини.

Само че Борисов и приятелски отношения с Русия – това няма как да стане. Затова Вождът на герберите трябва да се маха. За да оцелее България.

Затова българите искат оставката на Борисов. За да я има България. А не, защото много им се стои по улици и площади.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Борисов „включи“ НОВИЯ план „Ран – Ът“ за УНИЩОЖЕНИЕТО на България! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

  1. Малко уточнение: само Борисов ли трябва да се махне, или цялото сегашно лобиско , предателско, политическо съсловие?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *