Борисов гневен: Аз Цветанов за шест апартамента го изгоних, а вижте тия от Промяната какво правят

България отблизо

Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика – дясната си ръка да освободя.

С тази аналогия с поведението на медиите около скандала по апартамента на тогавашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира Бойко Борисов в петък казуса с продажбата на имоти на столичната улица „Чаталджа“ от Асен Василев и Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики – то бяха живи, умрели, през експерти, по имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всимки тези национални медии това не е тема… Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти. Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика – дясната си ръка да освободя“, коментира Борисов.

След като разбирам, че това не е никакъв проблем, се чудя кой в тази държава – наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава, кой задава тона кое е важно за медийната среда.

По повод искането на Делян Пеевски за спешна промяна на правилника на НС, за да не е ротационен председателят на комисията по срецслужбите, Борисов обясни, че шефът й от „Възраждане“ е бил избран и с подкрепата на ПП-ДБ. Вчера комисията за контрол на службите имаше кворум благодарение на тях и този председател беше избран, каза Пеевски. И се надявам да кажат защо постъпила така вчера.

Иначе съм на мнение, че това трябва да стане постоянна комисия и да се направи нов избор, коментира лидерът на ГЕРБ.

И съдия Белазелков, и Десислава Атанасова са достатъчно добри юристи, познават политиката в България. Малко ме учуди дебата, защото особено от страна на БСП излизаше от реалностите, коментира Борисов

Той напомни, че партия ГЕРБ беше създадена, за да извади БСП от властта. И досега народът в над 20 избора го потвърждава. За кой модел говори Нинова, нима ни е победила на избори, че да има право да дава такива оценки, за паралелна държава, попита Борисов. И обясни, че когато са имали над 100 депутати, тогава са управлявали. Три години бяхме опозиция, три години тази паралелна ддържавав тяхно лице правеше глупостите, допълни той.

Откакто се помня, Янаки Стоилов, имам прекрасни отношения с него, прекрасен професионалист, но е от БСП, коментира още лидерът на ГЕРБ. И попита през кои очи се казва, че ГЕРБ не може да предлага Атанасова за КС, напомняйки и за бившият син премиер Филип Димитров. Той не е бил преподавател Аз съм бил преподавател, завеждащ катедра, да се кандидатирам аз тогава, попита риторично Борисов.

Дебатът на момента мина границите на приличието. Когато бяхме млади ходехме в залите, тренирахме, биехме се, дърпахме се, това беше спорт. А в парламента би трябвало хората да правят политики, а не да се правят на бабаити и да се опитват да създадат такова напрежение, за да се стигне до бой накрая. С времето хората трябва да знаят, че когато си млад, ходиш и се риташ по залите, ставаш треньор и шампион, допълни Борисов.

По повод промяната на мандата на 9 г. Борисов обясни: Защото знаем, че изборът е за 9 г. Ако има решение на КС, ще падне, ще се прегласува.

На въпрос дали президентът Румен Радев може да бойкотира клетвата на Атавасова и Белазелков, Борисов обяви: Надявам се, че това няма да се случи, все пак има разделение на властите. Никой не оспорва неговите кандидати.

По повод коментарите на Божков, че са хунта, Борисов обясни: Всички минаха на избори вече много пъти и ето колко са… Корнелия Нинова и Божков като няма какво да кажат, казват Бойко Борисов, това е вече нахалство.

 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *