Борисов готви нов АРМАГЕДОН за България! Вижте ОГРОМНИТЕ герберски кражби! Истината ще ви ШОКИРА!

Скандали

В България май вече стана така, че цените като видят Борисов и започват неконтролируемо да скачат.

Най-напред подскочиха цените на тока и водата. След Нова година те се вдигат, при това без никой да обясни какво налага подготвяното от правителството на Борисов и ГЕРБ увеличение.

Пред btv, Делян Добрев, който сега е председател на комисията по енергетика в парламента, най-нагло заяви, че цената на електроенергията се вдига с до 90%. Всички си спомнят, че същият Делян Добрев беше и министър на енергетиката в първото правителство на Борисов. И като такъв той беше най-яростният противник на започналото вече строителство на АЕЦ „Белене“. И заедно с шефа си Борисов, той направи всичко възможно, за да ликвидира изключително изгодния за България проект. Който на всичко отгоре щеше да ни донесе и една от най-ниските цени на тока в цяла Европа.

Сега, същият този човек ни обявява най-нахално, че цената на тока щяла да се вдигне с почти 100%. Да не говорим, че вместо да прави такива убийствени за хората заявления, Добрев отдавна трябваше да е напуснал парламента. И трябваше да е на подсъдимата скамейка, заради сегашната и бъдеща цена на тока. Както и заради скандала, известен в медиите като „Кумгейт“, в който Делян Добрев бе главно действащо лице. Защото като депутат от Хасково той кадрувал безобразно в цялата община, назначавайки роднини, приятели и свои хора на възлови места. Налагал волята си дори на кмета на общината.

Но нека видим какво предлага господина Добрев, за да оправи положението с неконтролируемо нарастващите цени на тока. В общи линии, бившия министър на енергетиката, не предлага нищо свястно, което да подобри дереджето на обикновените хора, които се чудят как да излязат от мизерията. Той продължава да каканиже като една известна на всички, говореща птица, либералните мантри за свободния пазар, който като с магическа пръчка щял да промени всичко към по-добро.

Според него, след Нова година вече щяло да има яснота и прозрачност на пазара на ток. Само че на хората изобщо не им трябва неговата „яснота и прозрачност“. Трябват им поносимо ниски цени на електричеството.

На така наречения „свободен пазар“, щяло да има конкуренция и фирмите щели да предлагат по-ниски цени на тока. Въпросът е, защо тогава, според същия Делян Добрев, цените на тока, след няколко дена, ще се вдигнат с 50 до 90%.? Защо ще стане това, след като „свободния пазар“ трябва уж да намалява цените? Не да ги вдига?!

Ами, ние от екипа на ИСТИНАТА, ще ви кажем веднага. Широко прокламираният от управляващите „свободен пазар“ не е нищо друго, освен няколко фирми, приближени до властта, които ще се направят на търговци на енергия. Те ще вземат на ниски цени, електричеството, произведено с труда на българския народ, в български държавни предприятия и…ще го продават с огромна надценка, отново на обикновените хора, които всъщност са го произвели. Защото държавата не била добър стопанин. И не можела да го продава сама.

Тоест, „търговците“, приближени до правителството на Борисов, ще използват и труда на работниците, и ресурсите на държавата, за да печелят само те. На гърба на мизерстващия народ. Не е ли това най-голямата кражба, която може да съществува на земята? И нали точно затова сме най-бедната страна в цяла Европа и по-голямата част от света? Но тази огромна кражба, „спецове“ от рода на Делян Добрев представят като голямо постижение на държавата, която се грижела за гражданите?! Тази нагла кражба и пълната безскрупулност, с която се извършва, не са ли достойни за Народен съд?

Но да продължим с подскачащите цени на водата. Зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова обяви, че новите цени на водата били заложени в „бизнес“ плановете за 2017 г. и сега щели да се актуализират с ново вдигане за 2018 г. И отново никой не обяснява от какво се налага да се вдига цената на водата. Да не говорим, че няма държава в света, която да облага водата с такъв огромен данък от 20% като в България. Същият е данъкът и за лекарствата, за хляба, за тока, хранителните стоки.

Но никой не казва, че водата, токът, хлябът, природният газ и хранителните продукти не са някакъв лукс. Те са стратегически стоки. И жизненонеобходим минимум. За да могат да съществуват хората. И държавата. Но кой от управляващите се е загрижил за хората? Или за държавата?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “Борисов готви нов АРМАГЕДОН за България! Вижте ОГРОМНИТЕ герберски кражби! Истината ще ви ШОКИРА!

  1. До като не станем президентска република и не махнем ГРОБ И БОЙКО ОТ ВЛАСТТА НЯМА ОПРАВЯНЕ какво означава бизнес план за цената на водата те произвеждат ли я

    1. Преди време обясняваха, че бизнес планът, който следва да наречем по-точно като план за ограбване на гражданите, не се връзвал без да се повишат цение на водата: хората я използвали по-пестеливо и постъпленията не стигали за ескалиращите заплати на цялата водна мафия…

  2. В енергетиката не съществуват пазарни принципи и пазарни отношения – те са разрушени от царския парламент. В нарушение на Конституцията и на Закона за нормативните актове, царския парламент прехвърли дадената на КЕВР компетентност за изготвяне на подзаконовия нормативен административен акт „общи условия за продажба“ ( чл. 16, ал. 1, т. 6 – ЗЕЕЕ; Д. в. бр. 64/1999 г.), на търговските дружества в енергетиката – Д. в. бр. 108 ог 2001 год. С общите условия търговските дружества ликвидираха Закона за енергетиката – никой не го прилага. С този акта царския парламент ликвидира пазарните принципи и пазарните отношения в енергетиката. Сега същия този неграмотен човек, организира родените след 1981 год. да сложат край на безкрайния преход, създаден точно при неговото некадърно управление.

  3. Приятели,
    .
    Започват кръвопролития… Да теглим чертата на годината.
    .
    1. С гласуването на извънредно законодателство дълго чаканата диктатура получи юридическата си основа, нещо като Нюрнбергските закони на Хитлер. С удара срещу Прокопиев (въпреки че и той не е „цвете за мирисане“…) стана ясно, че държавната плячка свърши, хищниците започнаха да се самоизяждат, а най-едрите хищници ще ръфат мърша, чрез диктатура…
    – Ще рече: оттук насетне управлява не законът, а прищявката на властта и саморазправите на нямащите власт хищници… Никой и нищо не е защитено от произвол и грабежи – лишаване от работа и права, отнемане на имущество, свобода, деца и живот… „Мърша“ са всички, вкл. най-усърдните блюдолизци на властта… (които впрочем обикновено го отнасят първи).
    .
    2. Възниква въпросът:
    – Какъв ТИП диктатура ни спретнаха тримата дебелаци?
    Отговорът дойде с подаряването на Пирин на сътрапезник на дебелаците:
    – Московски тип тотална диктатура, „опричнина“…!
    .
    През 1564 година царят на Московития Иван „Грозни“, след разгрома и плячкосването на Казанска България обявява, че тази част от територията на държавата му е негова лична собственост и е изведена отвъд („оприч“) законите. Така се поставя традицията, в руските земи:
    – Владетелите да се отнасят към територията, ресурсите и населението, като към тяхна лична ПЛЯЧКА!
    Днес това не е чисто московски патент – във всички други страни, сатрапите и диктаторите, първо ограбват собствените си народи и после, ако могат, гледат на чужди страни и народи като на плячка…
    .
    За да бъде обаче режимът на опричнина дълготраен („Властта е наша, гората е наша, земята е наша, водата е наша и правим, каквото си искаме“), необходимо е още едно действие:
    – Превръщането на населението в крепостно…!
    (…започнаха с парното, тока, водата, следват автомобилите, фермите, децата, жилищата и така… докато ограбят всичко…)
    .
    Честито…!
    – Предстои ни, драги, да бъдем не само плячкосвани, но и да бъдем превърнати в крепостни на някой местен дебелак…!
    .
    Та…, когато утре се събудите без бизнес, без имот, без свобода, без деца и без живот, да знаете, че никой не ни е виновен, щом още ги търпим…!!!
    .
    Извода ми е…: – „Започват кръвопролития на принципа – „кой – кого…!!!“
    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *