Борисов: Има сценарий за сваляне на правителството през февруари! Няма да им се дам!

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов е в Перник, за да проследи работата по изкопаването на водопровода. В излъчване на живо в профила си във фейсбук Борисов коментира за пореден път кризата в Перник.

ГЕРБ е управлявала 4 години, БСП – 26, но Борисов е сърдит на кмета и областния управител (бел.ред. – последните от ГЕРБ), които не са го уведомили още през лятото какво се случва с водата на Перник.

„Дойдох не само, защото кметът ме покани на рожден ден, но и да седнем и да решим проблемите“, заяви премиерът Бойко Борисов и на два пъти честити пред журналистите празника на Станислав Владимиров.

Борисов захапа и лидера на БСП Корнелия Нинова и й благодари за добрия тон, който задала. „Нинова хубаво ми даде тон, интересни работи! А ние сме тук и работим от момента, в който разбрахме за тази криза. Но преди това защо никой нищо не е казал? Защо не е подменен водопроводът?“, попита премиерът. В надигащите се гласове за водни кризи на различни места в страната,

Борисов прозря „февруариски сценарий“ срещу управлението, по подобие на протестите от 2013 г., които доведоха до падането на правителството му от власт през 2013 г. Борисов е недоволен от кметовете, които не са участвали за водните цикли по европрограми и така реално са саботирали модернизацията. 

„Много искам и аз това, което председателката Нинова е искала и разговаряла с главния прокурор, не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат“, заяви още министър-председателят. Борисов заяви и че не говори всеки ден с главния прокурор и няма такива връзки.

 

Тук политика няма„, отсече за кризата в Перник премиерът. Работата на изпълнителната власт била да решава проблемите и затова са отпуснати пари, пратени са екипи и денонощно следят и министрите, и кмета. Караниколов, Нанков и Николов остават на място.

Той прегледа работата на пречиствателната станция и в завод „Стомана“, където се оказа, че няма незаконно отклоняване на вода, а само течове от аварии.

Задаващата се криза в Ботевград, Борисов отдаде на сушата и поиска да се понесе отговорност тези, които са го допуснали и призова ВиК дружествата да се стегнат, защото всички виновни ще бъдат наказани. По думите на Борисов има начин да се работи добре и това става ясно от факта, че има места в страната, където няма проблеми.

Премиерът призна, че сушата към Шуменско е „чудовищна“.

Б.Р.

Какъв сценарий е подгонил премиера, не е ясно.

Та нали сам си е написал глава по глава целия!

Кой е виновен за водната криза?

Нинова ли?

Къде са парите, които Лиляна Павлова уж е отпуснала за Перник?

Как се е грижило министерството за язовирите?

Ако някой иска да вдига революция през февруари и да сваля правителството, това е само Лиляна Павлова.

Не вярвате ли?

Вижте видеото ТУК.

Tagged

2 thoughts on “Борисов: Има сценарий за сваляне на правителството през февруари! Няма да им се дам!

  1. Защо чак нрез февруари?Незабавно след НОВА ГОДИНА!Виж какво правят в Румъния,как се грежат за народа си!А НЕ КАТО ВАС,САМО ДА СИ ПЪЛНИТЕ ШКЕМБАЦИТЕ С ПО-6000ЛВ.-БОНУСИ,А ТЕЗИ КОИТО СМЕ РАБОТИЛИ ПО 43г И НА ГОРЕ ПО-40 лв.!Как нямате срам бе???

  2. Комунетата и другарето източиха водата, изнесоха я в чужбина и чакат Боко да падне, та да я внесат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *