Брюксел разкри истинското си лице! Ето какво ни готви сега!

Свят

За да угоди на западните транспортни фирми и да унищожи транспортните фирми на източноевропейските държави, така наречения „Съвет на Европа“ прие пакета „Мобилност“, предложен от френския президент Макрон, без изменение.

Одобриха пакета „Мобилност“, съобщават от Съвета на ЕС. Пакетът от предложения за промени в сега действащите правила за международните транспортни превози, беше приет от Комитета на постоянните представители (Корепер).

Правилата за максималното работно време и минималните периоди на почивка на водачите, които искахме да се променят, остават непроменени, така както ги поиска Макрон.

Същевременно в организацията на работните графици на водачите ще бъде въведена известна степен на гъвкавост, за да могат да прекарват повече време у дома, посочват от Европейския съвет. Предвижда се шофьорите да могат да се връщат у дома на всеки три или четири седмици в зависимост от работния си график.

Въпреки че нормалната седмична почивка не може да бъде ползвана в зона за паркиране, ЕС ще разработи стандарти за сертифициране на сигурни зони за паркиране чрез вторично законодателство.

Относно каботажа, тоест правилата за транспортни операции, извършвани в рамките на пазар извън собствената държава на автомобилния превозвач, всяка седмица ще трябва да се прави „почивка от 4 дни. Тоест, въвежда се „срок на прекъсване“, за да не могат нашите транспортни фирми да си вършат спокойно работата. С други думи, за да се унищожат нашите транспортни фирми, една седмица ще работят, една седмица ще „почиват“.

Установените, чрез промените в пакета „Мобилност“правила, относно командироването и достъпа до пазара, включително правилото за връщане на празни камиони, ще започнат да се прилагат 18 месеца, след като правните текстове влязат в сила.

Правилата за часовете на шофиране ще започнат да се прилагат 20 дни след публикуването.

След като одобреният текст претърпи окончателна редакция, трябва да бъде официално приет — първо от Съвета на ЕС, а след това от Парламента на ЕС.

Според представители на българския транспортен сектор и правителството тази мярка не само ощетява родните превозвачи, но и ще ги докара до фалит. Западните държави, обаче, са на мнение, че тя е в полза на водачите.

От Европейската комисия предупредиха, че връщането на празни камиони може да попречи на амбициите за намаляване на вредните емисии./Източник news.bg/

И сега отново виждаме истинското лице на Брюксел, и отново започваме да се питаме защо сме в ЕС, след като Западът прави всичко възможно да унищожава икономиките на източноевропейските страни?! Защото ликвидирането на българския превозвачески сектор удря силно върху бюджета на държавата. Милиарди постъпления, които са влизали в хазната сега се изпаряват яко дим. И всичко това, за да останат само западните транспортни фирми като международни превозвачи, а транспортните фирми на източните страни да фалират.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Брюксел разкри истинското си лице! Ето какво ни готви сега!

  1. Да де, но нашите любители на гей паради напират за ЕС и еврозоната и нищо не може да ги спре ! Искам да ги видя 2025 г. когато ще сме в руската зона заедно с Турция и Виетнам .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *