Борисов иска предсрочни избори! Няма да повярвате защо

България отблизо

Борисов иска предсрочни избори! Тази версия напоследък се прокрадва в плахите изказвания на политолози по телевизията.

Никой не казва защо са му потрябвали на баир лозе и в разгара на  Европредседателството избори.

Та нали първо трябва да се отсрамим пред европейците, да им докажем колко са единни, пък тогава да продължим с нескончаемите родни магарии? Няма никаква логика да се дестабилизираме под носа им, вместо да си пием ракията по срещи на върха, а чак след това да си ударим едно политическо мачле.

Да, но има два варианта. Единият е да извлечем всички ползи от председателството да се пляскаме в гърдите, да се къпем в светлината на прожекторите, а после да си уредим сметките вътрешно и почти по мъжки.

Другият е доста по-смел и той е избори!

Всеки би попитал защо са му на Борисов избори, когато на практика има всичко. Владее съдебната система, полицията, медиите. Няма проблеми, освен с разни зелени партии, които от време на време спрятат по някое протестче да се отсрамим пред света и да докажем, че България не спи. И брани през зимата горите, а през лятото някой полудевствен плаж.

Но ако се замислим докъде се простира егото премиерско, ще прозрем, че изборите не са чак такъв мираж, какъвто ни изглеждат.

Първо в момента Вожда ни има най-голямата европейска подкрепа и то не от любов към него, а защото посреща и прегръща всички по протокол, пои ги, храни ги и те му отвръщат с мили думи, понякога даже и на български. Играе се играта на огромната фалшива любезност и загриженост и вътрешноевропейска любов. Няма друго време, освен сега, да покаже колко го обича българският народ и как дори по време на сериозна криза пак ще избере него. Тоест той ще се самоизбере, но това европейските му партньори няма как да го знаят.

Второ това е елегантният начин да се отърве от патриотите.

Ако сте забелязали, Борисов не реагира на магариите на Валери Симеонов, оставя го да се излага по медиите и да се самозакопава колкото може повече. Валери пък не се усеща, че играе ролата на гръмоотвод и да събира негативизма на електората върху собствената си глава, а Бай Х да стои встрани. И чака патриотите да се самоубият с думи и дела.

И третото – най-важното!

Мандатът на това правителство изтича година преди президентските избори.

След три години ГЕРБ може да увисне като прани гащи и да няма такова мнозинство в парламента, пък е възможно и изобщо да го няма в парламента.

Тогава авторитетът на едноличния собственик на България може да се срине и да се разпадне най-голямата му мечта – да стане президент. А ако има избори сега, следващите парламентарни ще съвпаднат с президентските.

По-нататък сценарият е ясен.

Борисов се кандидатира и ни яхва за още пет години най-малко.

Сметката е точна, само че без да е питал народа.

А народът път плаче по форумите, че нямало кой да го събуди.

Ами събудете се сами, бе хора!

Крайно време е да се събудим, а не да питаме за кого бие камбаната.

Нали?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

Tagged

1 thought on “Борисов иска предсрочни избори! Няма да повярвате защо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *