Сензационно: Борисов и Горанов в нова мафиотска схема! Вижте къде пренасочват парите на народа!

България отблизо

Нямат брой „сюрпризите“, които ни готвят Борисов, Горанов и техните герберски пудели.

Сега, като новогодишна изненада, двамата влъхви ни вкарват в нови капани. И пробват нови мафиотски схеми. Но, разбира се, не като нещо лошо, а уж под формата на парични облекчения.

Нови промени предвиждат, всички граждани да плащат до 500 лева по-малко данъци. Обаче само при няколко съвсем неприемливи условия.

Хората, които кандидатстват за тази „облага“, първо, трябва да получават 100% от доходите си по банков път. Второ, поне 80% от тях, трябва да харчат чрез електронни носители. Тоест, през банковата си карта. Трето, не трябва да имат просрочени задължения.

И четвърто, но най-фрапиращо, гражданите ще трябва да се съгласят да падне банковата тайна. И в техните сметки спокойно да се настанят чиновниците от НАП. Уж, за да проверявали дали транзакциите наистина се извършват по електронен път.

Нека видим сега кой печели от тези „облекчения“, които Борисов и Горанов въвеждат? Ами разбира се, че печелят богатите. И фирмаджиите. Те ще стават още по-богати, защото ще спестяват от данъците, които са длъжни да внесат в държавния бюджет. И то ще спестяват цялата сума на така нареченото данъчно „облекчение“. Защото данъците, които те трябва да плащат са големи. Значи тандемът Борисов – Горанов пренасочва парите на хората от държавния бюджет към джоба на фирмаджиите.

Докато хората с по-ниски доходи, дори да изпълнят всички тези условия, ще могат да спестят не повече от 2 – 3 лева. По простата причина, че Горанов опрощава само 1% от дължимите данъци за годината. А максималната сума, която може да се опрости, ако си богат и трябва да плащаш повече данъци, е 500 лева.

После, поне 1,5 милиона пенсионери, които си броят стотинките и висят на опашка пред пощата, изобщо няма да могат и да припарят до тези „облекчения“. Понеже колко от тях разбират от електронни карти и транзакции? А и да изпълнят всички условия, ще  спестят също не повече от два – три лева. Само че тези мизерни техни левчета ще им бъда обрани хилядократно от банките, чрез таксите за всяко разплащане, което хората извършват по банков път.

Значи, откъдето и да го погледнеш – бедният губи, богатият печели.

Това е новото „облекчение“, което Борисов и Горанов измислиха.

Най-незаконното, обаче е, че гражданите трябва сами да се съгласят да падне банковата тайна за техните сметки. Чиновниците от НАП ще могат да ровят в банковите сметки на всеки, който се съгласи. А това, освен че е незаконно и неморално, е и опасно. Телефонни измамници и всякакви други крадци и мошеници ще могат да се доберат до така необходимата им информация за сумите, които са спастрили за черни дни дядо и баба. А и всеки от нас.

Има и още нещо. При така представените „условия“, ще е задължително все повече граждани на страната да попадат в железните прегръдки на банките. Тоест, да им станат клиенти. И банките да изсмукват като такси, левче по левче, техните заплати и спестявания. Значи правителственото дуо пренасочва парите на хората и към банките.

Ето защо печалбите на банките в края на 2016 г. възлизат на огромната сума от почти 2 милиарда лева.

Дуото пренасочва парите на хората и към големите хипермаркети. Защото само там можеш да пазариш с електронна карта. Дребният търговец и баба на сергията нямат пост терминал за електронно плащане.

Следователно, новата мафиотска схема на Борисов и Горанов, само прави богатите още по-богати. И се опитва да пренасочи парите на народа от държавния бюджет към богатите фирми, към банките, към големите хипермаркети. И кой знае още накъде?

Значи Борисов и Горанов измислят „демокрация“ и „просперитет“, ала само за малцина. И за себе си, разбира се.

И така ще продължи, докато не ги изгоним!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged