Борисов каза кой го задължавал да си довърши мандата! Няма да повярвате!

България отблизо

Уважавана международна рейтингова агенция повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива.

 

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи. Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика“, посочва премиерът.

„Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление“, казва още Борисов.

„За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която повишава кредитния рейтинг на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, допълва премиерът.

Само ще попитаме като съвестни граждани, дали това „подобряване на дълговия профил на България“ включва „онзи“ заем, дето е от 30 милиарда и нагоре?!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *