Йордан Цонев: В правителствата на Борисов са участвали поне 20 министри на олигархията!

България отблизо

В трите правителства на Борисов има поне 20 министри на олигархичния кръг „Капитал“, това заяви в студиото на „Панорама“ по БНТ Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС.

Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа, понеже той беше правосъден министър само преди година, отбеляза той

 

„Докладът на Механизма за наблюдение на ЕК посочва както напредъка в определени области, така и недостатъците, в него има и сериозни критики. Докато резолюцията е много лошо съставена – леко кохерентно“, подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Освен това, резолюцията пренася българския политически предизборен спор на европейски терен, с всичките му негативи. Тя е петно върху българския политически живот, категоричен е Цонев.

Той коментира и неспиращите антиправителствени протести у нас.

„Ние не генерализираме протестиращите с думата протест. Всички млади хора, които искат да останат в страната, си казаха думата – ДПС ги подкрепя. Не подкрепяме обаче групата около Христо Иванов, която обвинява ДПС, че участва във властта с ГЕРБ задкулисно“, обясни Цонев.

„За нас е важно да направим разлика между двата документа. В 15-а точка на резолюцията са включени правата на гражданите. Там е включен целият фундамент на ДПС за правата и свободите. Затова нашите евродепутати се въздържаха, защото текстът е лошо съставе“, допълни той.

„Вътре има текстове, които са неприемливи за политиката на ДПС и сме го казали ясно. Нашето сърце е най-близо до българския национален интерес. Ние сме едни от най-активните членове на световните либерали“, обясни Йордан Цонев.

Той определи като наглост твърдението, че ориентацията на ДПС е проруска.

„Ние сме най-сериозният лобист за НАТО и ЕС още от 1990 година. Ние бяхме твърдо от първия ден за това,“ категоричен е той.

Цонев обясни коя част от протеста ДПС не подкрепя.

„Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа“, смята Цонев.

„Имаше едно крило в ДПС, което направи опит да продаде партията на чужда държава. То беше ампутирано. Това ще се случи и с други, последвали примера на Местан“, увери Цонев.

От ДПС са категорични, че строителни нарушения в парка „Росенец“, няма, но ще го докажат, когато се успокои политическата обстановка. Освен това не искали да повлияят на изборните резултати.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *