Борисов обяви война на Нова тв. Спрете да ме пращате на острови, защото ще си дам оставката!

България отблизо

Днешното правителствено заседание започна по най-странния досега начин.

Бойко Борисов се обърна пред всички министри и журналисти към Нова телевизия и  театрално поиска да не замесват повече името му в каквито и да било новини и скандали, тъй като го злепоставяли пред българите.

Поводът за неочакваното изявление беше разпространената новина за купен от него гръцки остров. Новината пък бе цитат от гръцки медии.

Мен не ме интересува кой какво е написал, откъде го е взел и кой го е представил на българския зрител. Новината е фалшива, обяви Борисов. Никакъв остров не съм си купувал, няма такова нещо и ми е обидно, че ме замесиха в такава долнопробна интрига.

И после какво? Накарали Милен Цветков да си свали предаването за острова и пак аз съм виновен! Самата телевизия го спряла. Да правят каквото искат, ама не и на мой гръб! Възмутен съм!

„Ако може да помолите от мое име – спрете, умолявам ви – дали ще се цензурирате, дали ще  се автоцензурирате, каквото искате си правете там, обаче без да ми забърквате името.  Пускайте си каквото си поискате, никой не ви е сложил намордник, ама да ме замесвате  просто  не е честно. Никой не е говорил с мен за тоя остров, никой не е поискал мнението ми.  Все ми е тая! Пускайте си фалшивите новини, обаче без мен. Никак не е професионално някак си, да ме топите за всяко нещо!“

Премиерът  призовава да се пуснат всички разследващи журналисти и да отидат на място в Гърция да разчепкат случая.

Ако историята за острова е вярна, ще си подам оставката, заплаши той.

 

„Не издевателствайте  върху мен  имам семейство и те гледат. Как ще им обясня?“ , попита премиерът.

И забрави, че самият той всеки ден нарича един или друг политик с различни епитети, лепи им прякори, разкоства неудобните, обвинява ги поименно и никой не му търси сметка. А те семейства нямат ли?

Далеч сме от мисълта, че от Нова тв са му спретнали компромат. Какво се е случило, няма и да разберем, защото наистина се включиха цензурата и автоцензурата.

По-скоро Борисов е обиден на „Господари на ефира“, които поне два пъти седмично изкарват гафовете му на екран. Но подкрепени със снимки, звук и всички доказателства, така че да няма накъде да мърда.

Сега предупреждението е към цялата телевизия. Уж под формата на молба, но си е „думам ти, дъще, сещай се снахо.“

Цензурата изпълзя и от скрита, стана открита.

А има ли право изпълнителната власт да се меси на медиите е въпрос, чийто отговор  е ясен.

Щом сме на 111 място в света по свобода на словото, даже няма нужда да го задаваме!

А в нормалните държави премиерът не ридае за помощ, че някой го е замесил в нещо, а пише официално писмо до ръководството на медията и иска опровержение.

В случая въпросът е един единствен – ние нормална държава ли сме?

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

5 thoughts on “Борисов обяви война на Нова тв. Спрете да ме пращате на острови, защото ще си дам оставката!

  1. „…имам семейство и те гледат. Как ще им обясня?” Интересно, това го притеснява най-много!? Дали защото трябва да обяснява за коя калинка е острова?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *