Разнобой във властта: Валери Симеонов иска драстични мерки, Борисов – не ще! Кого да слушаме?!

България отблизо

Здравната система е опасно претоварена. За това предупреди в ефира на Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той поиска ново затягане на мерките.

„Трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия, дори спортните, защото те са едни гнезда на заразата. Трябва да се ограничат и учебните занятия за учениците след 4 клас”, смята Симеонов.

„Винаги съм призовавал за спазване на мерките. Не става въпрос за затваряне на държавата, в момента няма смисъл от него. Има препоръки, които могат да помогнат на вече претоварената здравна система”, коментира Симеонов.

За икономиката обаче, той заяви, че избягва да препоръчва мерки. Здравната система е пред срив и ще става още по-зле. Ще стане така лекарите да решават кой да живее, заради безотговорността на хората. Никой не иска да плаши хората, нека аз да го направя. Чувалите с трупове бяха факт в чуждите болници, ще станат факт и в България, предупреди Симеонов.

Според него, мерките закъснявали. Положението е много сериозно и ние трябва да настояваме за ограничителни мерки, каза още Симеонов. И обясни, че, за съжаление, превес имат политическите решения, а не здравните. Няма политици, които биха желали да вземат непопулярни решения преди избори, обясни той.

Обществото трябва да бъде задължено – да има мерки, които да се спазват, и да се налагат санкции, категоричен бе той. Премиерът също е сериозно потърпевш от това заболяване.

Преди ден му предложих да се приемат по-сериозни мерки, каза още лидерът на НФСБ. Не трябвало обаче да има и ограничаване на икономиката. Голям проблем е също, че има лекари, които отказват да вършат задълженията си, също и медицински сестри, коментира той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *