Борисов отвръща на удара! Погва хората на Цветанов

България отблизо

Страхове тресат депутатите на ГЕРБ, а причината е очакваната пълна промяна в листите на партията. Масово структурите по места са поискали, хора на Цветан Цветанов да бъдат премахнати от кандидат-депутатските листи, пише в. Труд. 

Партийци твърдят, че мнозина от избраниците на Цветанов вредят на имиджа на партията. Нещо повече – подозират, че ако влязат с листите на ГЕРБ, биха могли да се отцепят. Очаква се в предстоящите списъци на ГЕРБ да не намерят места русенският депутат Пламен Нунев, Станислав Иванов, който разнасяше чували с бюлетини и е кумец на Цветанов. Под въпрос са и други имена.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще реди листите. В настоящото Народно събрание има остър дефицит на юристи, финансисти и икономисти.  Вече имало списъци в структурите на ГЕРБ с експерти в тези области, които се очаква да заемат местата на голяма част от сегашните депутати.

Припомняме, че по време на срещата си с президента Цветанов издаде схемата, по която ГЕРБ печели изборите. Издаде всичките машинации и трикове по броенето.

Това беше сериозен удар по Борисов, тъй като без фалшификации никога няма да спечели.

Затова той започна масово прочистване на хората на Цецко, обаче това едва ли ще му помогне.

Враговете с партиен билет се оказаха много и редиците на партията станаха доста рехави. Липсват специалисти, липсват имена с тежест в обществото, липсват хора с чисти биографии, липсват пламенни привърженици на идеите на ГЕРБ.

На Борисов му остават шепа стари муцуни, които ще имат за избирателите ефекта на Цецка Цачева, или Фидосова.

Най-вероятно в листите ще лъснат и нови имена, които няма да бъдат разпознати от заклетите привърженици на партията.

А това означава, че Цветанов успя да разцепи и обезкърви ГЕРБ.

Да му мисли Борисов!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *